930×122 CAPRA 5

facultate

FLAGRANT! PROFESOR PRINS CÂND LUA MITĂ

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac la această oră percheziţii la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti după ce un cadru didactic ar fi fost prins în flagrant primind 10.500 de lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Profesorul ar fi primit suma de bani pentru a-i ajuta pe studenţi să treacă examenele. La momentul transmiterii ştirii, se fac percheziţii în două birouri ale Facultăţii de Medicină Veterinară şi la domiciliul cadrului didactic.

Citiți și: Facultatea, gratis pentru studenți! Vezi condițiile!

Dascălul va fi dus la sediul Parchetului General pentru audieri, urmând ca procurorii să stabilească ce măsuri legale se impun în privința acestuia. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/)  

UPDATE 1: Poliția Română a transmis un comunicat de presă: „Astăzi, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii, dintre care 3 într-un campus universitar din Bucureşti şi 2 la domiciliile unor profesori bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. au prins în flagrant un cadru didactic din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti în timp ce primea 10.500 de lei de la un fost student, cu scopul de a promova studenţii restanţieri care astăzi au susţinut un examen de reexaminare.

Citiți și: Când pică cerul peste cei care se cred mici dumnezei. Cine urmează?

Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi respectiv cumpărare de influenţă.

La sediul Parchetului vor fi aduşi la audieri atât profesorii bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cât și şi 10 studenţi care au susţinut examenul de restanţă, în vederea dispunerii măsurilor specifice. În cauză se beneficiază de suportul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R.”

UPDATE 2: Potrivit Digi24, ar fi vorba despre doi profesori, tată și fiu, bănuiți de luare de mită.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3