EcoMoto 930×122

școala i.l. caragiale

La Şcoala nr. 16 s-au închis trei clase. Director: „Nu am nevoie de acordul CJSU. Legea e făcută prost”

La Şcoala I.L. Caragiale din Piteşti (Şcoala nr. 16) a fost fierbere mare în ultimele zile, după ce mai multe cadre didactice au anunţat părinţii cu privire la suspendarea cursurilor fizice, înainte să se ia o decizie în CJSU. Iar decizia autorităţilor judeţene a fost ca unitatea de învăţământ să rămână în scenariul Verde. Cu toate acestea, Consiliul de administraţie al şcolii a hotărât să închidă trei clase, începând de astăzi.

Citiți și: ȘCOALĂ DIN PITEȘTI ȘI INSPECTORATUL ȘCOLAR, PEDEPSE PENTRU DISCRIMINARE

Directoarea şcolii, doamna Mirela Pandrea, ne-a explicat în exclusivitate cum a fost luată această decizie.

„Potrivit hotărârii CJSU, suntem tot în scenariul verde, dar aplicăm legea pe altă parte: avem trei clase închise. Cazurile cu elevi pozitivi au fost comunicate către DSP şi Inspectorat. Nu sunt foarte multe, dar dacă în lege scrie că la un caz pe clasă se închide clasa, noi închidem clasa. Aşa nu mai am nevoie de acordul CJSU. Noi trebuia să intrăm în scenariul galben de la 1 (n.r. – rată de infectare de 1 la mie). Toate şcolile din judeţele vecine, dacă au trecut de 1, au intrat în scenariul Galben.

La noi în Argeş nu se respectă legea la nivel de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Nu-i normal să aşteptăm să crească numărul de cazuri ca să intrăm în Galben, asta este, legea e făcută prost. Prin CJSU, aş fi închis nişte clase unde nu ar fi fost elevi bolnavi. Ieri au emis o hotărâre în care noi nu suntem prinşi. Am închis clasele pentru a nu ajunge la probleme pe care să nu le mai putem stăpâni”, a declarat Mirela Pandrea.

DIN ONLINE, INTRĂ ÎN VACANŢĂ

Aşadar, de astăzi trei clase sunt închise şi fac cursuri online, după ce ieri au fost elevi confirmaţi pozitiv, informează conducerea. Potrivit regulilor, până pe 31 martie vor face şcoală online. Practic, elevii vizaţi vor reveni în bănci la data de 12 aprilie a.c., fiindcă de la 2 aprilie este vacanţă vreme de o săptămână, apoi urmează weekend (10 – 11 aprilie). Asta, desigur, dacă situaţia epidemiologică din judeţul Argeş rămâne sub control.

Legat de situaţia epidemiologică, directoarea Şcolii I.L. Caragiale este de părere că „se forţează lucrurile”.

„La noi în Argeş se forţează lucrurile să ţinem <Verde> cât mai mult, doar de dragul părinţilor. Fără să se ţină cont că s-ar putea să se ajungă la o situaţie în care să nu mai putem ţine lucrurile sub control. Părinţii îşi doresc <Verde>, fără discuţii. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vrea să facă pe placul poporului şi noi să stăm, să ajungem la 6 la mie. Dacă se întâmplă ceva, tot noi răspundem. Sunt foarte mulţi copii care nu se testează şi care rămân acasă, chipurile, că sunt răciţi. Dacă ar fi testaţi, ar ieşi confirmaţi pozitiv”, a conchis Mirela Pandrea.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Observer spune:

    Felicitări d-na director!
    Exact!
    Nu se respectă legea!
    Piteștiul e de mult la 2.2 la mie.

    CJSU se întâlnește ,,de urgență” după ….4 zile de la solicitare.

    Elevii se testează acasă, ies pozitiv, dar dacă nu au simptome continuă sa vină la școală fara sa mai anunțe pe nimeni.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90