930×122 CAPRA 5

amenda

Lidl, amendă usturătoare pentru vânzarea de bijuterii

Lidl a intrat de curând în vizorul ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor).

Citiți și: O cafenea Starbucks, închisă și amendată de Protecția Consumatorului

În urma controalelor efectuate, retailerul a fost amendat cu 272.000 lei, iar mai multe produse au fost confiscate. Este vorba despre mai multe seturi de bijuterii din argint.

„ANPC se află deja, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii țări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

Citiți și: Firmă de catering care livra mâncare în școli, închisă de Protecția Consumatorului

Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialiști ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală.

Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.

Astfel, până în acest moment, la nivel național, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei.

Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare.”, precizează ANPC într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3