New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Lidl, amendă usturătoare pentru vânzarea de bijuterii

Lidl a intrat de curând în vizorul ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor).

Citiți și: Indicatorul rutier care te poate lăsa fără 700 de lei!

În urma controalelor efectuate, retailerul a fost amendat cu 272.000 lei, iar mai multe produse au fost confiscate. Este vorba despre mai multe seturi de bijuterii din argint.

„ANPC se află deja, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii țări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

Citiți și: Magazin Lidl, închis. Mizerie, produse expirate și promoții doar la raft

Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialiști ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală.

Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.

Astfel, până în acest moment, la nivel național, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei.

Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare.”, precizează ANPC într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3