930×122 CAPRA 5

decizii spital Mioveni

Live – Acum! Ultimele decizii cu privire la secția ATI de la Spitalul Mioveni

Update, ora 19.02: Medicii specialiști ATI Adrian Ciocănea și Mihaela Terheci vor fi detașați de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, la Spitalul Mioveni cel puțin până pe data de 18 februarie.

Update, ora 15:48: Secția ATI Covid de la Mioveni rămâne deschisă. Atâta timp cât numărul cazurilor depistate pozitiv în județ este în creștere, secția nu se va închide.

Sorina Honțaru, director DSP Argeș: „Astăzi, incidența de la nivelul județului este de 2,26. Crește aproximativ cu 0,2 în fiecare zi. Chiar dacă cazurile sunt mai ușoare nu ne putem permite, atâta timp cât suntem pe creștere, să închidem spațiul de terapie intensivă. Noi trebuie să găsim soluții să creștem numărul de paturi, nu să scădem.

Nu am fost de acord nicio secundă cu închiderea paturilor ATI de la Mioveni, fapt pentru care imediat am sunat pe domnul prefect și am convocat întâlnirea de astăzi. În primul rând, acolo fiind 16 pacienți, iar numărul maxim care putea fi primit la Spitalul Județean era de 15, automat un pacient nu putea ajunge de la Spitalul Mioveni la Spitalul Județean. Mai avem 2 paturi de ATI la Spitalul Militar.

Acestea sunt toate paturile de terapie intensivă din județ. 15 la Spitalul Județean, 17 la Mioveni, vorbim de adulți, și 2 la Spitalul Militar. În condițiile în care am fi transferat de la Mioveni 16 pacienți, mai aveam în județul Argeș decât un singur pat liber ceea ce nu este posibil în această creștere pandemică.”

2 MEDICI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN VOR FI DETAȘAȚI LA MIOVENI

Doi medici de la Câmpulung și Curtea de Argeș vor fi detașați la Spitalul Județean de Urgență Pitești, iar doi medici de la Spitalul Județean de Urgență Pitești vor fi detașați la Mioveni.

Radu Perianu, prefect de Argeș: „În județ avem 13 medici ATI. 4 sunt la Spitalul Județean, 2 la Mioveni, iar ceilalți 7 sunt la Spitalul Costești, la Câmpulung și la Spitalul Curtea de Argeș. S-a luat legătura cu ei direct sau indirect, prin manageri, solicitându-li-se acceptul ca fiecare dintre dânșii să efectueze 3 gărzi pe lună, în acest fel, acoperindu-se necesarul de gărzi a Spitalului Județean Argeș, și în acest fel nemaifiind nevoie de medicii de la ATI Mioveni. Toți au refuzat. Au invocat motive personale. (…)

Soluția urgentă a fost emiterea de către DSP a unei decizii prin care, fără acordul acelor medici, doi medici de la Spitalul Câmpulung respectiv, Spitalul Curtea de Argeș, să fie detașați temporar, pentru o perioadă de 30 de zile, la Spitalul Județean Argeș.”

Sorina Honțaru, director DSP Argeș: „Am luat această decizie, de transfer a celor 2 medici de la Câmpulung și Curtea de Argeș, fără acord. Aceștia nu au acceptat propunerea noastră să facă 3 gărzi, maxim 4 pe lună, la Spitalul Județean. Astăzi așteptăm ordinele de detașare a celor doi medici de la Județean la Mioveni și a celor de la Câmpulung și Curtea de Argeș la Spitalul Județean. Astfel, la Spitalul Județean vom avea 6 medici, iar la Mioveni vom avem 2 medici specialiști, un medic care mai are foarte puțin până a deveni specialist, plus 5 rezidenți, care vor fi coordonați de specialiști.”

Știrea inițială, ora 15.42

În acest moment, la sediul Prefecturii, Radu Perianu, prefectul județului Argeș, susține o conferință de presă legată de situația paturilor ATI, destinate bolnavilor de COVID, din spitalele din județ.

La conferință au participat prefectul județului Argeș – Radu Perianu, Directorul DSP Argeș – Sorina Honțaru și șeful ISU Argeș – Gheorghe-Bogdan Olar.

DECLARAȚIILE LIVE, AICI 

 

Reamintim că, secția ATI COVID, din cadrul Spitalului Mioveni, a fost închisă după ce s-a revocat detaşarea medicilor coordonatori. Subiectul pe larg, AICI: Argeş: În plin Val 5, o secţie COVID a unui spital important s-a închis din lipsă de medici

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90