Donaris 930 x 122

casă monument

Negociere pentru fostul sediul PD-L. Se cere 1 milion de euro!

Update, 26 mai, ora 15:43

În ședința lunară a Consiliului Local Pitești de astăzi, 26 mai, s-a hotărât constituirea unei comisii de negociere pentru prețul de achiziție a fostului sediu PD-L, monumentul istoric denumit “Casa Nae Dumitrescu”, care a fost scoasă la vânzare cu un preț record, peste 1.000.000 de euro.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Consilierii locali propuși să facă parte din această comisie de negociere sunt: Sorin Apostoliceanu, Tiberiu Irimia, Radu Bănică.

Update, 28 aprilie, ora 15:35 – Lovitură de teatru! Primăria vrea să cumpere ruinele fostului sediu PD-L

În ședința lunară a Consiliului Local Pitești, care se desfășoară în acest moment, trebuia să se voteze proiectul inițiat de primar privind neexercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea casei monument ”Nae Dumitrescu”, de pe bulevardul Republicii, unde în trecut a funcționat sediul PD-L.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Cu toate acestea, s-a întâmplat exact contrariul.

Proiectul aflat la punctul 23 a fost retras de pe ordinea de zi deoarece, acum Primăria Pitești dorește să-și exercite dreptul de preemțiune, adică să achiziționeze acest imobil istoric.

 

Casa a fost evaluată la un preț record de peste 1.000.000 de euro. Urmează să se facă comisii unde consilierii locali vor negocia prețul cu proprietarul.

Știrea inițială, 26 aprilie 15:36, ora 15:23 – Pitești: Pe ruinele fostului sediu al PD-L se cere 1.000.000 €. Casa este monument istoric

La punctul 23 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești de joi, 28 aprilie, se află un „Proiect de hotărâre inițiat de primar privind neexercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea unui imobil situat în municipiul Pitești, B-dul Republicii nr.58, monument istoric cod AG-II-m-B-13425, denumit “Casa Nae Dumitrescu”.

Despre acest monument istoric, ePitești a mai scris și în trecut. Detalii, aici Video: În centrul Piteştiului – fost sediu de partid, cuib de şobolani

Casa, aflată peste drum de prestigiosul Colegiu Naţional I.C. Brătianu, nu este decât o ruină. Unii o consideră chiar o pată ruşinoasă în buricul oraşului și asta din cauza faptului că este folosită drept ”locuință” doar de șobolani și oameni ai străzii.

În acest imobil a funcționat, în vremurile sale de glorie, partidul democrat-liberal (PD-L). Odată ce a rămas complet părăsit, imobilul s-a degradat. Vezi întreaga istorie, AICI.

Acum, proprietarii vor să scoată la vânzare casa monument. Aceștia au notificat deja Primăria Pitești în legătură cu acest demers.

Potrivit legii, atunci când un imobil de patrimoniu este scos la vânzare, proprietarii sunt obligaţi să notifice și primăria.

Prețul de cumpărare cerut pe “Casa Nae Dumitrescu” este unul colosal –  1.000.000 de euro.

Conform documentelor puse la dispoziția Primăriei Pitești de către proprietari, imobilul a fost evaluat la o sumă mult mai mare, și anume 1.379.000 euro.

La fel ca și Primăria Pitești, și Direcția Județeană pentru Cultură Argeș, dar și Consiliul Județean Argeș au decis deja să nu își exercite dreptul de preemțiune.

“Casa Nae Dumitrescu” este înscrisă în Lista monumentelor istorice, clasat în grupa B, cod AG-II-m-B-13425.

Terenul are o suprafață de 1605 mp, iar construcția o suprafață construită la sol de 212 mp și o suprafață desfășurată de 636 mp, având regimul de înălțime S+P+1E.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90