930×122 CAPRA 5

absente

Lovitură dură pentru elevii chiulangii!

Lovitură dură pentru elevii chiulangii!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

În proiectul de statut al elevului obținut de Edupedu.ro apare o modificare legată de neparticiparea la orele de curs și prevede sancțiuni și pentru elevii claselor primare, inclusiv la clasa pregătitoare.

Astfel, elevii de gimnaziu vor avea nota scăzută la purtare cu un punct la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an, față de 10 pe semestru, cât prevede actualul statut. Elevii claselor primare, inclusiv de la pregătitoare ar avea calificativul scăzut la purtare, gradual, de la Foarte Bine la Bine, Suficient, Insuficient, la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an școlar sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Elevii care sunt în clasele primare, inclusiv în clasa pregătitoare, ar putea avea calificativ scăzut la purtare, gradual, dacă lipsesc nejustificat de la ore, de 20 de ori pe an școlar, sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, potrivit ordinului de ministru ce prevede schimbări în statutul elevilor, obținut de Edupedu.ro.

,,(1) Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.”

În prezent, în statutul elevului precizează scăderea notei la purtare pentru toți elevii din învățământul preuniversitar, însă elevii claselor primare nu primesc note, ci calificative.

Detalii, AICI – Scăderea notei la purtare cu un punct pentru fiecare 20 de absențe nemotivate pe an la elevii de gimnaziu și liceu, propusă în proiectul de statut al elevului – surse / Și elevilor de ciclu primar li s-ar putea scădea calificativul la purtare, gradual

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • lica1 spune:

    degeaba scazi nota la purtare daca nu il exmatriculezi sau daca nu i dai o amenda parintelui pentur faptele copilului si pentru indiferenta cu care priveste educatia propriului copil si faptele sale.

  • Eu spune:

    Doamna Lica ,sunteți o comunista ,nu ați trecut prin liceu ?Inteleg ca dacă dumneavoastră nu ați chiulit cu colegii la o cafea ,pentru ca sunteți înapoiată,lasă ti elevii de liceu sa meargă la o cafea ,asta este scopul liceului ,ar trebui sa fie o perioada specială din viața fiecărui elev .De ce sa fie exmatriculat ?Ca a plecat o ora de la școala ,sunteți penibila doamna

  • xnet spune:

    Lasa-ti ca nu este vorba despre o ora sau doua ,nu exagerati ! Este vorba despre cei care stau zombi in parc pe banci ore in sir din cauza drogurilor ,este cazul rapandulelor la care masculii stau la coata in fata wc sa iasa cu sutienele doldora de bani sau prize,nu dati efect romantic acestor obiceiuri moderne !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3