Donaris 930 x 122

bani

Lovitură financiară pentru mii de argeșeni!

Lovitură financiară pentru mii de argeșeni!

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Persoanele fără venituri sau care realizează venituri din activități independente se vor mai putea asigura opțional pentru indemnizații de maternitate doar în limita a 3 salarii minime brute pe țară lunar, față de 12 salarii minime în prezent, conform unei ordonanțe de Guvern.

Prin urmare, dacă până acum o persoană asigurată opțional la o bază maximă de calcul de 12 salarii minime brute pe țară primea 104.040 lei pentru patru luni (26.010 lei/lunar), odată cu intrarea în vigoare a noii ordonanțe, o persoană asigurată la noua bază maximă de 3 salarii minime brute pe țară va primi indemnizații de maternitate de 30.600 lei pentru cele 4 luni (7.650 lei/lunar).

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Modificarea ar trebui să limiteze o prevedere de care profitau unele persoane care optau să cotizeze timp de 6 luni o anumită sumă, cât mai ridicată posibil, pentru a primi în decurs de patru luni o sumă de câteva ori mai mare față de contribuția din precedentele șase luni, conform Profit.ro.

Guvernul arată că astfel este aplicat un raționament just, echitabil și nediscriminatoriu pentru calculul indemnizațiilor de maternitate, menținându-se totodată susținerea politicilor de încurajare a natalității, precum și aplicarea unitară a măsurilor fiscale.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3