930 x122 grota rece

cash

Lovitură pentru români! Plățile cash, limitate

Lovitură pentru români! Plățile cash, limitate

Citiți și: Toți șoferii care nu știu iau amendă: Limita nouă de viteză spre Autostrada A1

Odată cu noile măsuri fiscale ce vor intra în vigoare pe data de 01 noiembrie, se vor limita și plățile cash la comercianți.

Pachetul de măsuri fiscale care introduce și majorează taxe, pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat în Monitorul Oficial vineri seară, după ce joi a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, scrie Antena 3 CNN.

Citiți și: Plățile în numerar, limitate drastic!

O parte din schimbări vor intra în vigoare de miercuri, 1 noiembrie, iar cealaltă parte, începând cu 24 ianuarie.

Conform proiectului, de miercuri se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.

Totodată, se vor interzice încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei., mai notează sursa citată.

Lovitură pentru români! Plățile cash, limitate

De asemenea, va exista și un plafon zilnic de 5.000 de lei, în cazul în care se vor face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoană fizică.

Tot sursa citată arată că, la sfârșitul fiecărei zile, sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei.

Nerespectarea noilor măsuri vor aduce amenzi de 25% din suma încasată/plătită, respectiv deținută în casierie, care depășește plafonul.

Se vor putea face încasări și plăți între două persoane fizice, însă în limita unui plafon zilnic de 10.000 de lei, notează Economedia.ro,  citată de sursa menționată.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90