Donaris 930 x 122

permis

Lovitură teribilă pentru acești șoferi!

Lovitură teribilă pentru acești șoferi!

Citiți și: Un nou indicator rutier pentru șoferii din România

Uniunea Europeană are în plan reducerea numarului de accidente soldate cu decese și, în acest scop, pregătește mai multe măsuri.

Printre altele, se va reglementa și obținerea permisului de conducere și preschimbarea lui.

Citiți și: Schimbări majore în Codul Rutier! Se anulează permisul acestor șoferi

Astfel, perioada de valabilitate a permisului de conducere pentru persoanele în vârstă s-ar putea modifica, fiind necesară o verificare a șoferilor o dată la 5 ani, conform Dailydriven.ro.

La noi în țară, termenul de valabilitate al permisului auto este stabilit în funcție de categoria de vehicule pentru care este obținut permisul.

Pentru categoriile AM, A1, A2, A, B, Bl și BE permisul se reînnoieste la 10 ani, în timp ce pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv la fiecare 5 ani.

Toți cei care vor să obțină permisul ori să îl preschimbe au nevoie de fișa medicală.

Dacă o persoană are afecțiuni care îi influențează capacitatile de a conduce (exista o listă stabilită cu afecțiuni în cazul cărora legea interzice acordarea permisului auto), aceasta își poate pierde dreptul de avea permis auto.

Detalii, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3