New Profesional Consult 930 x 122

lucrare Pitești

Lucrare de 300.000 de euro finalizată în Pitești

Primăria Municipiului Pitești informează că miercuri, 18.05.2022, au fost finalizate lucrările pentru  obiectivul de investiții  „Reabilitare canal deschis situat în dreptul străzilor Dimitrie Boteanu și Bucovina ( etapa a-III-a)”.

Citiți și: O nouă investiție importantă în Pitești

Canalul realizat, inițial, din beton și în trepte era colmatat, fiind inutilizabil  și nemaiavând capacitatea preluării apelor meteorice, din cauza  perioadei de utilizare depășite.

Înainte de reabilitare

Pentru confortul riveranilor și pentru a proteja mediul, asigurând evacuarea și continuitatea scurgerii apelor pluviale, dar și pentru siguranța circulației pietonale din zonă s-au executat următoarele lucrări:

Înainte de reabilitare

– Curățirea și tubarea canalului existent, precum și realizarea acceselor la proprietate;

– Realizarea canalului printr-o canalizare închisă cu conductă de beton armat cu lungimea de 300.00 ml, diametrul de 1000 mm, astupat cu pământ pe toată lungimea traseului cu cămine de vizitare;

După reabilitare

– Refacerea acceselor la proprietățile existente;

După reabilitare

– La podețul din strada Vasile Militaru, s-a realizat un timpan la capătul podețului și s-a reabilitat  degradarea produsă de apa meteorică;

– Ca urmare a construirii unor clădiri colective și din cauza numărului mare de autovehicule ale locatarilor acestor clădiri, în zonă s-a realizat o  parcare cu o suprafață  de 1000 mp peste canalul închis;

– Au fost realizate marcajele corespunzătoare, au fost montate indicatoarele de circulație și amplasați stâlpii de iluminat.

Executantul lucrării este SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA, contractul având o valoare de 1.504.039,73 lei cu TVA inclus, adică aproximativ 300.807 euro (la un curs de 1 euro = 5 lei).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3