930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

Lucrări de Neruda și Beethoven, în concertul de joi al Filarmonicii Pitești

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 7 aprilie, de la ora 19.00, la primul concert simfonic al lunii. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni și invitații vor interpreta pagini muzicale semnate de Neruda și Beethoven.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Dirijorul croat, orchestra simfonică și trompetistul Gabriel Gyarmati, solistul serii, vor interpreta Concertul pentru trompetă și orchestră în Mi bemol Major de J. B. G. Neruda.

Publicul va audia și uvertura „Die Geschöpfe des Prometheus” și Simfonia nr. 1 în Do major de L. van Beethoven.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Dirijorul Matija Matijevic a fost zece ani concertmaestru al orchestrei „Pro Arte” a Universității de Muzică din Viena. A lucrat cu dirijori celebri ca: Gustav Kuhn, Michael Gütler, Fridrich Haider, Paolo Carignani, Fabio Luisi, Bertrand de Billy, Sir Alun Francis, Zubin Mehta, Konrad Leitner, Uros Lajovic, Mark Stringer și a susținut concerte cu Tyrolean Festival Orchestra, Philharmonie der Nationen, Orchestra de cameră din Viena,Teatrul de Stat Baden, Teatrul de Stat Passau, Filarmonia Salzburg, Orchestra „Pro Arte”, Camera Croată Orchestra, Nis Symphony Orchestra. Este pentru prima oară la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Gabriel Gyarmati este este prim-trompetist, şef partidă al orchestrei Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca. De asemenea, îl regăsim la trompetă solo în Orchestra Română de Tineret şi în Orchestra Borusan din Istanbul, alături de care a participat la numeroase festivaluri, dintre care le amintim pe cele din Hong Kong şi Londra. Ca solist al filarmonicii clujene, a interpretat concerte clasice şi baroce pe scenele muzicale ale ţării. A mai fost prezent la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3