SMART KIDS 930X122

bârla

LUPTĂTORI AI TRUPELOR SPECIALE AU INTERVENIT ÎN SCANDALUL DE LA BÂRLA

Așa cum ePitesti.ro a relatat sâmbătă, în seara zilei de 26 septembrie 2020, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că la un cabinet medical de pe raza localității Bârla, medicul ar elibera adeverințe medicale fără a consulta pacienții.

Citiți și: Argeș. Scandalos ce s-a întâmplat la o școală!

„La scurt timp, polițiștii au fost sesizați și de către o persoană aflată în același cabinet medical că mai multe persoane au pătruns în incinta cabinetului medical și nu îi permit să fie consultat.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, pentru cercetări, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, pentru măsuri de mențiere a ordinii publice și prevenirea săvârșirii de abateri de la normele de conviețuire socială.

Citiți și: Imagini video ireale la Curtea de Argeș, în Consiliul Local! Scandal și amenințări!

Din verificări s-a stabilit că medicul a eliberat mai multe adeverințe medicale, în baza unor cereri care ar fi fost formulate în cursul aceleiași zile de pacienți aflați în evidența medicului de familie în cauză, fapt pentru care bărbatul care a sesizat aceste aspecte la 112, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apelarea nejustificată.

Cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că persoanele care au pătruns în incinta cabinetului medical și-ar fi însușit mai multe adeverințe medicale, în condițiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă era ora 20:00, iar în acest fel, persoanele în cauză nu au putut formula aceste solicitări”, precizează IPJ Argeș.

Împiedicarea exercitării drepturilor electorale

Cu privire la cele petrecute, cadrul medical și o altă persoană au formulat plângere prealabilă, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire a unui cadru medical, prevăzută de Legea 95/2006, respectiv de art. 193 din Codul Penal, iar un alt bărbat aflat în aceeași incintă, a formulat plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Totodată, alături de aceste infracțiuni, în cauză se mai desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor, dosarul cauzei va fi înaintat, cu propuneri legale, către unitatea de parchet care supraveghează activitatea de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești.

Amănunte despre la scandalul de la Bârla, AICI!

Sursă foto trupe speciale: Adevărul

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90