930 x122 grota rece

mădălin zamfir

    Mădălin a fost un EROU! Poliția, OFICIAL: Cum s-a întâmplat nenorocirea

    Mădălin a fost un EROU! Poliția, OFICIAL: Cum s-a întâmplat nenorocirea care a cutremurat o țară întreagă

    Citiți și: Cutremurător! Ultima spovedanie a comisarului Mădălin Zamfir

    Ce transmite unul dintre purtătorii de cuvânt ai IPJ Argeș, Florin Popa, cu privire la moartea colegului său, Mădălin Zamfir

    „Colegul meu de-acum, și cel căruia fiul meu îi spune ,,Fratele lui tata”…

    Cu mare durere în suflet, plângem pierderea unui coleg și om deosebit, profesionist desăvârșit, familist convins și prieten adevărat.

    Virtutea de care a dat dovadă confirmă aprecierea de care s-a bucurat.

    Atât în timpul liber, cât și la serviciu, în uniformă sau în afara ei, doar un om adevărat, animat de cele mai însemnate virtuți, este în stare de cele mai mari sacrificii.

    Un astfel de om este Mădălin Ionuț, om cu dovedită credință în Dumnezeu, care a rânduit să îl ia de lângă semenii săi, la vârsta de 37 de ani.

    Suntem alături de familie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe și alinare a suferinței.”

    Ce transmite oficial Poliția Argeș cu privire la decesul lui Mădălin Zamfir, fost purtător de cuvânt al instituției

    Colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș:

    „În dimineața zilei de 23 august, Mădălin a mers să ajute o cunoștință, pe raza comunei Rucăr, la decofrarea unei fose din beton, care era turnată de aproximativ o lună de zile, fără ca rezervorul din beton să fi fost aerisit sau să fie prevăzut cu vreo aerisire.

    Colegul nostru, care se afla în concediu, i-a însoțit de dimineață, până la locul unde aceștia au desfăcut gura de vizitare, iar fără a aștepta prea mult, unul dintre bărbați a coborât în rezervor pentru a începe demontarea lemnelor de la cofraj.

    În scurt timp, Mădălin și cealaltă persoană, rămași afară, au remarcat că din rezervorul de beton nu se mai auzea niciun sunet, și l-au observat căzut.

    Colegul nostru l-a împins pe cel de-al treilea bărbat, care intenționa să intre, și a coborât, însă aproape imediat ce a încercat să ridice trupul inert al celuilalt de la pământ, s-a prăbușit.

    Bărbatul al treilea, care observase ce făcuse Mădălin, a apelat la 112, și a ieșit în drum, unde a făcut semne disperate de ajutor la două autovehicule, care însă nu au oprit.

    Trebuie spus că gestul lui Mădălin a rezultat din cunoașterea situației celui care a coborât primul, și a leșinat. Bărbatul nu a rămas indiferent, apreciind că era mai apt, prin aceea că era mai tânăr și mai puternic decât cel de-al treilea bărbat, fapt pentru care l-a dat pe celălalt la o parte și a intrat in rezervorul din beton, fără a reuși să facă față condițiilor din interiorul acestuia.

    La locul teribilei întâmplări au intervenit pompierii SMURD de la Garda de intervenție Rucăr, care, observând cu ce de confruntă, au intrat echipați în rezervorul din beton, și i-au scos pe cei doi, începând manevrele de resuscitare.

    Celălalt bărbat nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

    Pentru Mădălin, care a răspuns manevrelor, lupta pentru viață a continuat, acesta fiind transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

    Din păcate, diagnosticul a fost unul sumbru -hipoxie, care a generat edem cerebral.

    Deși din verificările făcute de polițiști și pompieri a rezultat că în rezervorul din beton nu au fost identificate substanțe toxice, ci un nivel foarte mic de oxigen, perioada în care corpul lui a fost privat de acesta a fost suficientă pentru a genera problema.

    Mădălin a fost inconștient, însă stabil hemodinamic, a fost intubat, iar în cele din urmă starea s-a agravat și a rezultat în deces la 8 zile, deși au fost depuse toate eforturile.

    În perioada de spitalizare, situația dramatică în care s-a aflat a generat o mobilizare din partea familiei, a colegilor și a numeroșilor prieteni, care l-au vizitat și s-au rugat pentru el.

    Dovadă vie a faptului că omenia rămâne o virtute rezultă din faptul că mulți oameni au ținut să fie aproape de familie în perioada de spitalizare, iar în mai multe altare, la rugămintea familiei și a prietenilor, au fost ținute slujbe pentru el.

    Prin gestul său, Mădălin a confirmat ce înseamnă altruismul, datoria și sacrificiul, ce pot fi enunțate unite-ntr-un singur cuvânt – EROU.

    Dumnezeu să îl odihnească în pace și să ofere alinare familiei sale, ce trece prin aceste momente grele.

    Iar nouă, celor rămași să îl pomenim, să îi cinstim memoria prin gesturi de omenie, prin ajutorul oferit altora, prin a scoate în evidență și a aprecia tot ce se face bine în jurul nostru, atât pentru memoria acestui bun creștin, cât și pentru binele semenilor noștri!”

    Ieri, Mădălin Zamfir, a fost înmormântat, toate detaliile, AICI – Pitești. Clipe dramatice! Soția, părinții, rudele comisarului au suportat cu greu cruda realitate: despărțirea

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90