930×122 CUMPANA 5

acțiuni de prevenire și combatere a traficului și consumului de droguri

Mai multe licee din Pitești, ”călcate” de polițiști

Mai multe licee din Argeș și din Pitești au primit marți, 14 noiembrie, vizita polițiștilor. Oamenii legii au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri.

Citiți și: Pitești. Așa da! Noile chioșcuri arată spectaculos

Au fost constatate mai multe nereguli și au fost aplicate și amenzi. Unii elevi au fost prinși la fumat în incinta unităților de învățământ.

Poliția Argeș precizează:

„În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta Liceului Tehnologic „Dacia” din Pitești, a Liceului Tehnologic Stâlpeni din comuna Stâlpeni, a Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, precum și a Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu” din Pitești.

Citiți și: Pitești. Impact acum la Podul Viilor

Scopul activităților este reprezentat de creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, fiind desfășurate activități pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri, conform Legii nr. 143/2000, a produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr.349/2002,

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 de lei, dintre care 4 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002 și o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 R.

De asemenea, au fost desfășurate două activități cu caracter informativ-preventiv în cadrul campaniei „Law iS COOL!”, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” și Școala Gimnaziale ”Nicolae Bălcescu”, în cadrul cărora au fost prezentate măsuri de gestionare non-violentă a conflictelor de către elevi, răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. La activități au luat parte 74 de elevi și trei cadre didactice.”

Foto principal: descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3