930×122 CAPRA 5

accident aviatic

Mama copilotului argeșean, mort în misiune: „Ni l-au băgat în pământ. Am aflat de la televizor”

Familiile victimelor cer să se facă dreptate în urma noilor dezvăluiri în cazul tragediei aviatice produse în luna martie, în județul Constanța, în care șapte militari români și-au pierdut viața într-o misiune de căutare-salvare a unei aeronave MiG dispărute de pe radar (Subiectul pe larg, aici – Ce a spus pilotul argeșean înainte să se prăbușească cu elicopterul).

Citiți și: Doi copii au furat o mașină și au plecat la plimbare. Unul dintre ei a fost reținut

Reamintim că, pe 3 martie 2022, un MiG de la baza Mihail Kogălniceanu a dispărut de pe radar în județul Constanța. Ulterior, un elicopterul IAR 330-Puma, cu 7 militari la bord, plecat să caute MIG-ul, a dispărut și el câteva minute după decolare. Subiectul pe larg, AICI: Argeșean de 27 de ani, mort în tragedia de la Constanța

Elicopterul a decolat în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, dar și în urma refuzului unui echipaj american staționat la Kogălniceanu să participe și el la misiunea de căutare/salvare a MiG-ului.

Citiți și: Un bărbat și-a omorât sora care încerca să îl împiedice să se sinucidă

Printre oamenii aflați la bord se afla și un argeșean – Locotenentul Pătrașcu Sorin (foto), copilot, în vârstă de 27 de ani. Acesta era angajat în MApN din anul 2016, avea 500 de ore de zbor și era necăsătorit.

 

Sorin urma să devină tată. După înmormântare, logodnica sa a aflat că este însărcinată.

Mama copilotului Sorin Pătraşcu a făcut seara trecută mai multe declaraţiile cutremurătoare despre momentul în care a aflat că fiul său se află printre victimele accidentului aviatic. Aceasta a vorbit în cadrul emisiunii Sinteza zilei, de pe Antena 3, moderată de Mihai Gâdea.

Deși a dat numeroase telefoane, pentru a afla vești despre Sorin în acea seară, nimeni nu i-a răspuns. Femeia a declarat în lacrimi că a aflat de la televizor că fiul său a murit în accidentul aviatic de la Constanța.

Tatăl lui Sorin, devastat de durere, a vrut chiar să-și pună capăt zilelor, a povestit Adriana Pătrașcu.

Poate reușim să facem dreptate. Au murit 8 persoane, dintre care 7 au murit cam în mod gratuit, din excesul de zel al unor persoane care acum, bine mersi, stau liniștite alături de familiile lor, care stau liniștite alături de copiii lor, care pot să-și îmbrățișeze familiile și care aș vrea să simtă măcar un minut nu mai mult, durerea pe care o simt eu de 7 luni de zile de când s-a întâmplat tragedia, de când aștept disperată un semn de la fiul meu.

Nu am avut ocazia măcar să îmi iau rămas bun de la el, măcar să-i mângâi chipul chiar și rece, într-un sicriu. L-au adus sigilat. Ni l-au băgat în pământ.”, a declarat femeia, potrivit antena3.ro

Întrebată de Mihai Gâdea cum a aflat de moartea lui Sorin, Adriana Pătrașcu a spus:

Am văzut la televizor vestea că s-a prăbușit un avion, pe urmă că s-a prăbușit elicopterul. Am tot sperat, știam că fiul meu este în unitate. (…) Am dat disperați telefoane! Nimeni nu ne-a confirmat nimic, nici măcar nu răspundeau la telefon.

Am plecat disperați spre Constanța. Undeva la vreo 20 de kilometri s-a publicat numele şi pozele lor. Am aflat că a murit în drum spre Constanţa. (…) Soţul când a aflat a vrut să îşi pună capăt zilelor.

Mama lui Sorin cere să se facă dreptate. Spune că demisia ar fi o pedeapsă prea blândă.

Sunt sigură că dacă mâine i-am pune poza fiului meu între 100 de soldați de aceeași vârstă, nu ar ști care a fost băiatul care și-a sacrificat viața.”, a mai declarat mama copilotului argeșean, conform aceeași surse.

Sursă: antena3.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3