New Profesional Consult 930 x 122

animale abandonate

Mare atenție! Legea îi pedepsește GRAV pe cei care fac asta

Mare atenție! Legea îi pedepsește GRAV pe cei care fac asta

Citiți și: Argeș: Polițiștii, jandarmii și reprezentanții D.S.V.S.A. au luat cu asalt târgurile de cai

Abandonul animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 3000 de lei, iar cruzimea față de animale constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Asta prevede legea Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată (Republicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 320 din 30 aprilie 2014).

Citiți și: Ani grei după gratii pentru cei care bat sau ucid animale

În acest sens, o femeie din Reșița, de 48 de ani, a primit un mare șoc!

După ce a abandonat o pisică rănită, într-o pungă de plastic, în plină stradă, femeia a primit o amendă usturătoare în valoare de 12.000 de lei.

Mare atenție! Legea îi pedepsește GRAV pe cei care fac asta

Potrivit Antena3, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizați despre faptul că o pisică rănită zăcea abandonată pe strada Libertății din Reșița, într-o pungă de plastic.

În urma verificărilor, aceștia au identificat femeia care a abandonat animalul rănit.

Aceasta a fost sancționată de către polițiștii de la Protecția Animalelor cu 12.000 de lei, fiind valoarea maximă prevăzută de lege pentru actul de cruzime de care a dat dovadă.

Pisica a fost salvată şi dusă la o asociaţie pentru protecţia animalelor.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90