SMART KIDS 930X122

maria grigore

O tânără din Argeș este olimpică la balet și dans contemporan

ePitești a susținut și va susține în continuare copiii din Argeș și nu numai, care au ceva de spus prin rezultatele pe care le obțin în diferite competiții în care sunt angrenați.

Citiți și: MICUȚA BALERINĂ MARIA GRIGORE VA REPREZENTA ARGEȘUL LA CUPA MONDIALĂ DE DANS

I-am promovat și o să îi promovăm în continuarea, publicându-le poveștile de viață, greutățile prin care trec pentru a obține mari performanțe pentru ei, pentru familiile lor, pentru noi ca societate.

Părinții din Argeș care au copii talentați, cu rezultate notabile, sunt rugați să ia legătura cu redacția publicației ePitești.ro pentru eventualitatea promovării acestora pe site-ul nostru.

Adresele la care ne puteți găsi sunt:

– pe email: redactia@epitesti.ro (cereți confirmare de primire)

– pe Facebook, pe pagina oficială a ePitesti.ro 

– pe Whatsapp la nr. de telefon – 0774 587 441

Așadar, astăzi – despre o argeșeancă din localitatea Mărăcineni, olimpică la balet și dans contemporan

Maria Grigore (foto) are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a, la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București. Este din comuna argeșeană Mărăcineni, iar de la vârsta de 7 ani își trăiește viața pe poante și în ritmuri de dans. A știut de mică răspunsul la întrebarea ”ce vrei să te faci când vei fi mare?”, drept pentru care a muncit în fiecare zi pentru visul său.

Am visat să particip la concursuri de dans, să fiu pe scenă, să ajung o mare balerină şi sunt convinsă că voi reuşi într-o zi. Însă această reuşită necesită foarte multă muncă. Șase zile pe săptămână fac antrenamente, câte o oră şi jumătate pe zi, iar vinerea antrenamentul durează cinci ore.”, declara Maria pentru ePitești.ro în 2014, pe când avea doar 9 ani.

Astăzi, la 8 ani distanță de atunci, Maria este olimpică la balet și dans contemporan.

Și-a descoperit pasiunea în cadrul cursurilor de balet de la școala Titov Art din Pitești, apoi și-a cultivat-o la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali” din București, liceu vocațional de profil artistic.

ePitești.ro: Când și cum a început pasiunea pentru balet/dans contemporan?

Maria Grigore:De la grădiniță îmi doream să devin balerină. În clasa I am mers la școala Titov Art din Pitești, unde am început să fac balet și alte dansuri cu profesoara Ramona Titov. Aici a început totul, dânsa mi-a îndrumat primii pași în balet.

Apoi, am mers la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali” din București. La sfârșitul clasei a IV-a am dat admiterea pentru a intra oficial în clasa a V-a la acest liceu. Am fost admisă, iar de la 11 ani locuiesc în căminul liceului.

(Maria Grigore – în partea dreaptă a fotografiei)

Nu am terminat nici un an școlar cu medie mai mică de 9. În anul 2018 -2019 am terminat cu media 9.47,  iar 2020-2021 cu media 9.63.”

ePitești.ro: Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional, despre concursurile la care ai participat, premiile pe care le-ai câștigat.

Maria Grigore: „De când sunt elevă la acest liceu de renume nu ne-am permis să merg la prea multe concursuri, dar am participat la câteva, unde am obținut și rezultate bune.

La Concursul Marele Premiu – grup Rapsodia am obținut locul 1, la Festivalul de Dans Stelele Aurii, în 2018 – mențiune, la Dansul Fulgilor de Argint, în 2018 și 2019 – locul 1, la festivalul Dance With Us de la Topoloveni – locul 1, la Dance Revolution Mioveni, în 2019 – locul 1.

La olimpiadele școlare de coregrafie de anul acesta am obținut locul 1 la balet, la faza pe școală și locul 3, la etapa națională, iar la dans contemporan am obținut locul 3 pe școală și mențiune la etapa națională.

 

Am mai dansat, de asemenea, în spectacolele școlii și în spectacolele Operei Naționale. Acum, fiind în clasa a XI-a, pregătirea este mai intensă, pentru că anul viitor voi da atestatul profesional.”

ePitești.ro: Care a fost cea mai importantă competiție pentru tine și de ce?

Maria Grigore: „A însemnat foarte mult pentru mine Olimpiada Națională de Coregrafie din acest an, pentru că la Timișoara, acolo unde a avut loc, s-au întâlnit cei mai buni elevi din țară, de la opt școli de profil.”

ePitești.ro: Cum e viața pe poante? Ce îți place cel mai mult la balet sau la dansul contemporan?

Maria Grigore: „Viața pe poante e frumoasă, dar uneori și dureroasă. În culise sunt emoțiile, iar pe scenă doar bucuria de a dansa.

 

Am făcut sacrificii pentru dans, am renunțat la copilărie în favoarea antrenamentelor, dar și la a fi alături de părinții mei.

La balet îmi place eleganța corpului pe care o are orice balerină, iar la dansul contemporan, flexibilitatea. Când dansez simt fericire, emoție și împlinire sufletească.”

ePitești.ro: Care sunt modelele tale din lumea dansului?

Maria Grigore: „Le admir foarte mult pe Alina Cojocaru, Greta Niță, Iana Salenko.”

ePitești.ro: Ce vrei să faci în viitor? Ce vise ai?

Maria Grigore: „Îmi doresc să fiu balerină la Opera Română, pentru asta muncesc în fiecare zi. Mai târziu, aș vrea să transmit mai departe dragostea pentru acest dans, de aceea îmi doresc să am școala mea de balet.”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3