EcoMoto 930×122

elevi

Măsura de care se tem toți elevii! Schimbări drastice!

Măsura de care se tem toți elevii! Schimbări drastice!

Citiți și: Stimulent financiar! Elevii și studenții, vizați!

Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul Statutului Elevului 2024, care introduce măsuri stricte privind absențele nemotivate pentru elevii de gimnaziu și liceu.

Conform noilor reguli, media anuală la purtare va fi scăzută cu un punct pentru fiecare 40 de absențe nemotivate pe an sau 20% absențe nejustificate la o disciplină.

Citiți și: Legea pentru elevii din România se schimbă radical: Interdicție totală la nivel național!

Această prevedere va afecta semnificativ elevii care acumulează absențe, fiind o măsură de descurajare a absenteismului școlar, conform Edupedu.ro.

În plus, noul regulament introduce note la purtare pentru fiecare modul al anului școlar, iar la finalul anului, media la purtare va fi ajustată conform absențelor nemotivate.

Măsura de care se tem toți elevii! Schimbări drastice!

Pentru elevii din învățământul primar, calificativul anual la purtare va fi scăzut treptat pentru fiecare 20 de absențe nemotivate.

Această inițiativă vine în contextul creșterii absențelor nemotivate și are scopul de a responsabiliza elevii și de a îmbunătăți frecvența școlară.

De asemenea, se păstrează condiția ca media 10 la purtare să fie obligatorie pentru acordarea burselor școlare în anul 2024-2025.

Elevii cu mai mult de 10 absențe nemotivate într-o lună nu vor mai primi burse de excelență, merit, reziliență, socială sau tehnologică pe luna respectivă.

Noile măsuri sunt așteptate să stârnească controverse în rândul elevilor și părinților.

Însă Ministerul Educației subliniază că acestea sunt necesare pentru a combate absenteismul și pentru a asigura o prezență mai bună la ore.

Proiectul este încă în faza de consultare publică, iar feedback-ul din partea comunității educaționale va fi esențial pentru forma finală a regulamentului.

Eco moto 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • MASURI BINEVENITE, vor APAREA si REZULTATE POZITIVE. DACA VREI BURSE si alte bensficii TREBUIE sa OFERI CEVA sa iei in serios SCOALA, PROFESORII, ORELE de curs.

  • Ion Roșu spune:

    Elevii corecți și conștiincioși nu trebue să se teamă de aceste măsuri. Diriginții și învățătorii ar trebui să ia legătura cu familiile copiilor problemă pentru a preveni aceste evenimente.

  • Titus Parjolescu spune:

    Si fara telefoane in clasa, chiar daca explodeaza parintii. Parintii sa primeasca un mesaj pentru fiecare absenta si pentru fiecare act de indisciplima, tehnologia permite asta.

  • Pantelimon spune:

    Bursa de merit să se acorde elevilor cu media peste 9.Nu este normal să acorzi bursă cu media anuală 7 și elevul cu 9,40 ce învață într-un colegiu unde nivelul este foarte ridicat, să nu aibă astfel de beneficii. Să lăsăm procentul cu 30% din fiecare clasă. Cu siguranță, cei cu media 7 vor absenta și nu vor beneficia de bursă și probabil acest lucru se urmărește.

  • Iulia Magdalena Pupăzan spune:

    Mulți lipsesc de la școală din cauza bullying-ului. Aici este mult de lucrat. Școlile duc lipsă de medici/profesori psihologici. Despre acest lucru des întâlnit în școli, trebuie avute întrevederi și discuții săptămânale cu toți elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3