New Profesional Consult 930 x 122

gpl

Măsură ,,la sânge” pentru stațiile GPL

Măsură ,,la sânge” pentru stațiile GPL

Citiți și: Interzis pentru cei care au mașini pe GPL!

Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) va putea dispune, prin proces verbal, suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile și oprirea funcționării echipamentelor și instalațiilor pe care le reglementează.

Asta dacă inspectorii săi descoperă în acțiunile lor de control ,,nereguli sau abateri grave (…), cu risc iminent asupra vieții și securității persoanelor″.

Citiți și: Cum arată noile stații de autobuz din Pitești! Primarul Cristian Gentea a publicat primele imagini

,,(…) neadoptarea în regim de urgență a măsurilor propuse poate conduce la evenimente similare celui care a avut loc în luna august 2023 în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița (…)″, se menționează în nota de fundamentare.

Măsură ,,la sânge” pentru stațiile GPL

În plus, operatorii de instalații și echipamente reglementate de ISCIR vor fi obligați să instaleze sisteme de supraveghere video a instalațiilor de distribuție, în zonele de distribuție/alimentare cu gaz petrolier lichefiat – GPL, gaz natural comprimat pentru vehicule – GNCV și hidrogen.

Camerele de supraveghere vor trebui instalate până la 1 martie 2024, iar absența acestora se va sancționa cu amendă între 25.000 și 35.000 lei.

Exploziile de la Crevedia din 26 august 2023 au fost soldate cu 6 morți, aproape 60 de răniți și circa 3.000 de strămutați.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

10 comentarii

  • Petru spune:

    La Crevedia nu a explodat o statie GPL. Se facea un transfer neautorizat . Aratati o statie GPL explodata. Dar buteliile racordate cu furtun nu sunt un pericol. O tâmpenie.

  • Bogdan spune:

    un baron psd mai bine spus care cu ajutorul autoritatilor conrupte a produs o tragedie si oameni simpli plateste si incaseaza si banii din afacerile lor e pusi la adapost. Desteaptate Romãne.

  • Lautarescu Nicolae-Adrian spune:

    La Crevedia se făcea bani grămadă din depozitarea și manipularea a zeci de mii de litri de GPL, poate sute de mii, de către niște idioți. O stație GPL auto are o capacitate de 4000 – 5000 litri și, chiar și dacă mai încarcă și butelii, tot nu prezintă un așa de mare pericol. O butelie GPL de aragaz rezista la 30 ATM. Iar GPL auto, care are mai mult propan, arde mult mai bine mai ales la temperaturi scăzute. Și este și mai ieftin cu 30 – 40 % decât butanul comercializat în stațiile PECO.

  • Marian spune:

    Este foarte periculos să se încarce butelii de aragaz la stațiile gpl auto, în primul rând, presiunea gazului auto este de aproximativ 15 bar,iar mare parte din butelii sunt vechi și nu au fost fabricate pentru asemenea presiune. Gazul de aragaz, cel din centrele de butelii, este butan ,aproximativ 85%,și are o presiune de 2,3 bar,dar o putere calorică mult mai mare decât propanul (gazul de la stațiile gpl auto). Gândiți-vă în primul rând la viața dvs. și a familiilor dvs.,după aceea la bani!!!

  • Pensinar spune:

    O tâmpenie, ca să nu mai putem încărca butelii de aragaz, la țară cu ce dracu își vor face mîncare oameni nevoiași ,și nu numai, cu foc de coceni,lemne. Aiurea , este vorba de măsuri care să prevină explozii, dar ca să încarci butelii,singura sursă de pe la țară. Gaze nu există, ajungem la foc de paie, dar nici acesta pentru că este interzis.

  • Gusti spune:

    cumpărăm cu peste 10 lei litrul butelia de la ei,in stații peco 3,40 asa se face avere!?

  • Constantin Constantinescu spune:

    Câte mașini circula cu gpl ,la fel se incarca și butelia..
    Sunt o mulțime de oameni dependenți de butelie ,prețul era la jumătate la statia gpl.
    Multumimguvernului că se ocupa de bunăstarea oamenilor de rând ( fiindcă nu cred că ați văzut vreun parlamentar cu butelia in spate ….scuze ,poate acum înainte de alegeri – e posibil !

  • Marian spune:

    la Crevedia a explodat gazul care se făcea pentru stațiile gpl .Și acuma la skitul Rompetrol Slobozia ,Argeș se încarcă noaptea butelii aragaz și culmea ,mai iau șpagă 20 lei că o încarcă.Aviz celor de la ISCIR și I GSU .

  • Mihnea spune:

    Ca sa reusesti sa schimbi butelia goala cu una plina este o performanta. Pretul este aproape prohibitiv (116 lei). Cu toate acestea, te plimbi cu butelia in spate zile intregi. Mult mai rau decat in regimul trecut si mult hulit (oare de ce ?). Nimeni din statul roman nu are grija de cetateni. Toti potentatii cocotati pe scaune sunt dusmanii celor care ii platesc. Imnul national ni se potriveste de minune fiindca adormiti suntem cu totii pana vom disparea ca natie si tara !

  • User012345 spune:

    De ce nu se sesizeaza ANPC-ul despre faptul ca buteliile sunt incarcate doar 10 L la schimb?
    Cand i incarci poti baga si 25.
    Nu merge faza ca un gaz e mai greu pentru va diferenta este aceeasi si in kg.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3