New Profesional Consult 930 x 122

garda de mediu

MĂSURILE DUPĂ VIITURA DE GUNOAIE DIN MICEȘTI, APĂ DE PLOAIE!

Măsurile după viitura de gunoaie din Micești, apă de ploaie! O echipă a Comisariatului Județean Argeș al Gărzii de Mediu a făcut ieri un control în comuna Micești după ce în spațiul public au apărut imagini cu viitura de gunoaie de pe pârul Păuleasca – Miceasca.

Citiți și: Inginer la Dacia, mesaj disperat:„Gândiți-vă să fie copilul dvs., cum ați reacționa?”

Comisariatul Județean Argeș informează că mărirea debitului pârâului s-a produs ca urmare a precipitațiilor semnificative înregistrate în comunele Micești, Mălureni și Coșești. Ca urmare, ”apele de suprafață au antrenat deșeuri diverse (în special PET-uri și vegetație)”.

”Deșeurile provin din gospodăriile populației aflate în satele de cetățeni romi, precum și din abandonări de deșeuri diverse în vecinătatea malurilor și albiei pârâului în zona limitrofă acestor sate”, transmite sursa citată.

Citiți și: Argeș. Doliu la Garda de Mediu!

Comisariatul Județean Argeș al Gărzii de Mediu precizează că autoritățile locale din Micești trebuie să salubrizeze malurile pârâului Păuleasca și să mențină curățenia pe malurile cursurilor de apă care traversează comuna.

”A fost dispusă măsura de informare a localnicilor prin mijloace adecvate asupra sistemului de gestionare a deșeurilor din cadrul localităților”, anunță Comisariatul Județean Argeș al Gărzii de Mediu, care adaugă și că Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea (ABAAV) trebuie să identifice și să salubrizeze cursurile de apă și lacurile în care s-au acumulat deșeuri.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3