930 x122 grota rece

garda de mediu arges

(VIDEO) UPDATE: VIITURĂ DE GUNOAIE ÎN MICEȘTI

UPDATE: „Referitor la situația gunoaielor de pe cursul de apă în zona Păuleasca, vă informăm că pârâul Păuleasca-Miceasca traversează satul Păulesca în comunele Mălureni și Micești.

Citiți și: Inginer la Dacia, mesaj disperat:„Gândiți-vă să fie copilul dvs., cum ați reacționa?”

Toate aceste gunoaie, în special PET-uri, sunt aduse de viitura care a spălat malurile pârâului. Este imaginea dezolantă a unui fenomen care rezultă din obiceiul neschimbat al unora de a arunca gunoiului la “gârlă”.

Ca administrator al resurselor de apă, ne confruntăm cu această problemă pe aproape toate cursurile de apă și facem eforturi mari pentru a o gestinona, dar nu vom putea înlăura efectul dacă nu va fi înlăturată cauza.

Citiți și: Pitești. Absolut SCANDALOS! Imagini de groază! Ce a ajuns în apele Argeșului

Aceste gunoaie la vom găsi acum în lacurile de acumulare, incusiv în lacul Pitești, care a fost ecologizat la sfârșitul lunii aprilie. A fost o intervenție anevoioasă, care a necesitat mult efort din partea angajaților Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, strângerea gunoiului făcădu-se cu ajutorul bărcilor. A fost colectată atunci peste o tonă și jumătate de deșeuri.

Tot în luna aprilie, am răspuns solicitarii Primăriei Ștefănești de a coloabora pentru ecologizarea unui văi în zona Șipot Enculești în localitatea Valea Mare.

Am tras semnale de alarmă cu fiecare ocazie asupra pericolului pe care îl reprezintă depozitarea deșeurilor pe malurile apelor, am organizat acțiuni de ecologizare, am desfășurat acțiuni preventive și chiar o campanie pentru sensibilizarea opiniei publice pentru păstrarea apelor curate, intitulată Păstrați apele curate!  Din păcate, problema rămâne”, transmite Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Viitură de gunoaie în Micești. Imagini dezolante au fost filmate ieri după-amiază în satul Micești al comunei argeșene cu același nume, comună situată la circa 12 kilometri distanță de municipiul Pitești.

După ploi, viitura a adus o mare de gunoaie pe pârâul Păuleasca – Miceasca, după cum ne informează o argeșeancă într-un mesaj pe care ni l-a trimis pe adresa redacției.

Cititoarea, care ne-a furnizat și imaginile, spune că gunoaiele ar fi fost aduse de pârâu din satul Păuleasca, sat în care locuiește o importantă comunitate de cetățeni de etnie romă.

O echipă de la Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu va ajunge în această dimineață la fața locului pentru a identifica zona și proveniența deșeurilor, ne informează Prefectura.

Amintim că până astăzi, la ora 24, este instituit un cod galben de inundații valabil și pentru râuri din județul Argeș, cod care vine ca urmare a avertizărilor meteorologilor de vreme severă.

Dacă aveți informații sau imagini care pot deveni o știre, ne puteți trimite un mesaj pe pagina de Facebook ePitesti.ro, la adresa de e-mail redactia@epitesti.ro sau pe WhatsApp, la numărul 0733.797.066.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90