930X122 MAIA

cod galben

ULTIMA ORĂ: PERICOL DE INUNDAȚII LOCALE ÎN ARGEȘ

Ultimă oră: Pericol de inundații locale în Argeș. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben. Atenționarea este valabilă și pentru județul Argeș de astăzi, de la ora 16, și până mâine, 7 mai 2019, la ora 24.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi a propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”, transmite sursa citată.

Codul galben este instituit pentru râuri din mai multe bazine hidrografice, printre care și afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz – amonte Ac. Ioneşti (judeţele Braşov, Sibiu, Argeş şi Vâlcea), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman) și Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Citiți și: Alertă de inundații și viituri! Acum s-a anunțat

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, Institutul va reveni cu o actualizare a prognozei hidrologice.

Amintim că județul Argeș se află sub cod galben de vreme severă. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3