New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

ULTIMA ORĂ: PERICOL DE INUNDAȚII LOCALE ÎN ARGEȘ

Ultimă oră: Pericol de inundații locale în Argeș. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben. Atenționarea este valabilă și pentru județul Argeș de astăzi, de la ora 16, și până mâine, 7 mai 2019, la ora 24.

Citiți și: Inundații în Argeș!

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi a propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”, transmite sursa citată.

Codul galben este instituit pentru râuri din mai multe bazine hidrografice, printre care și afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz – amonte Ac. Ioneşti (judeţele Braşov, Sibiu, Argeş şi Vâlcea), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman) și Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Citiți și: Cod galben de vânt puternic în Argeș!

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, Institutul va reveni cu o actualizare a prognozei hidrologice.

Amintim că județul Argeș se află sub cod galben de vreme severă. (Foto: Arhivă)

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441