930 x122 grota rece

la volan

Tânăr rupt de beat la volan, în Argeș! Alcoolemie uriașă!

Tânăr rupt de beat la volan, în Argeș! Alcoolemie uriașă!

Citiți și: Incredibil: Ce a putut face un tânăr de 14 ani întrece orice imaginație

În data de 21 august a.c., un tânăr în vârstă de 23 de ani din localitatea Micești a fost surprins de polițiștii Biroului Rutier Pitești conducând sub influența alcoolului.

Incidentul a avut loc pe Drumul Județean 740, chiar în raza localității de domiciliu a acestuia.

Citiți și: Tânăr șofer de 19 ani, gest inconștient

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul avea o concentrație de alcool în aerul expirat care depășea valoarea legală de 0,40 mg/l alcool pur.

Prin urmare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în scopul determinării precise a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs fapta.

Acesta riscă sancțiuni severe, conform legislației în vigoare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Conducerea în astfel de condiții reprezintă un pericol grav atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Astfel de acțiuni ale autorităților au ca scop prevenirea accidentelor rutiere și responsabilizarea șoferilor, pentru ca drumurile să fie un loc mai sigur pentru toți.

Iată ce transmite Poliția Argeș cu privire la acest aspect:

În ziua de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Micești, care conducea un autoturism, pe DJ740, respectiv pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

 Tânăr rupt de beat la volan, în Argeș! Alcoolemie uriașă!

Sursa: IPJ Argeș

Foto: descriptiv/arhivă

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90