930×122 CAPRA 5

județul argeș

Viitură în Argeș? Urmează zile critice

Viitură în Argeș? Urmează zile critice! Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că autoritățile vor extinde, începând de astăzi, 26 septembrie, analiza și prognoza pentru regiunea Munteniei, punând accent pe impactul viiturii asupra Dunării. Viitura este așteptată între 30 septembrie și 1 octombrie.

Citiți și: Accident grav în Argeș: Șofer beat s-a izbit cu mașina de un podeț de beton: Tânăr in stare gravă

Conform „Apelor Române”, viitura de pe Dunăre va ajunge mai târziu decât se estima inițial, adică pe 1 octombrie. Acest lucru se datorează atenuării viiturii în zonele natural inundabile din Serbia.

Viitură în Argeș? Urmează zile critice

Citiți și: Disperare în Argeș! Bărbatul căzut în pârâu, căutat de 4 zile!

„Am actualizat data la care vom avea vârful acestei viituri şi estimăm astăzi că acest lucru se va întâmpla cu o zi întârziere faţă de ceea ce anticipasem iniţial, respectiv în data de 30 septembrie sau în 1 octombrie. Pe sectorul românesc al Dunării, însă, ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ, putem înregistra viituri importante în bazinele hidrografice Jiu, Olt şi Argeş-Vedea, care vor aduce un aport suplimentar semnificativ în Dunăre. Astfel, debitele pe sectorul românesc al Dunării ar putea atinge inclusiv valori de 9000-9500 mc/s”, a spus Fechet.

Mii de saci, materiale și utilaje au fost aduse aproape de sectorul românesc al Dunării. De asemenea, cei 1.100 de kilometri de diguri au fost inspectați și punctele vulnerabile au fost consolidate acolo unde a fost necesar.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI

PIZZERIA SAPORI 555 222
New Profesional Consult 570×90