930 x122 grota rece

anpc

McDonalds şi KFC, închise de Protecția Consumatorilor

Un McDonalds şi un KFC din Capitală, din Piața Romană, au fost închise temporar de Protecția Consumatorilor, în urma unor controale.

Citiți și: McDonald’s a făcut anunțul! Piteștiul e pe listă!

De asemenea, potrivit Agerpres, lanțurile de fast-food au fost și amendate cu 15.000 de lei.

Principala neregulă era furatul la cântar, prin care clientul ieșea păgubit.

Citiți și: Schimbare năucitoare pentru fanii McDonald’s! Anunțul i-a surprins pe toți

Comisarii ANPC au constatat existenţa unor neconcordanţe în defavoarea consumatorilor, în ceea ce priveşte gramajul porţiilor de cartofi prăjiţi, gramajele declarate fiind mai mari decât cele constatate în urma cântăririi produselor gata de consum, prin sondaj; existenţa unor diferenţe, în defavoarea consumatorilor, la băuturile răcoritoare comercializate de la dozator, în sensul că nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar; lipsa menţiunii asupra ingredientelor cu potenţial alergen, în lista de preţuri cu informaţii privind denumirea, gramajul şi preţul produsului, din vecinătatea caselor de marcat; lipsa menţiunii asupra gramajului produselor, pe panoul tactil interactiv de prezentare şi comandă a produselor; folosirea unor agregate frigorifice cu acumulări de impurităţi, resturi alimentare, praf în strat grosier, exfolieri de vopsea, chedere rupte şi grilaje cu rugină, mai notează sursa citată.

Cele două fast-food-uri au la dispoziție 30 de zile pentru a-și remedia neregulile.

Sursă: Agerpres

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3