NOR CURIER 930X122

medicamente

Medicamente mai ieftine pentru români

Cunoscutul doctor Tudor Ciuhodaru transmite că îi dorește ca toți pacienții să aibă acces la medicamente ieftine. Declarația acestuia vine în contextul în care tot mai multe medicamente lipsesc din farmacii, fiind vorba despre o problemă la nivel european.

Citiți și: Taxe și impozite mai mari de anul viitor. Cine este afectat

Suntem pe un teren minat. Peste 3000 de medicamente generice (ce includ medicamente esențiale și care salvează vieți, la fel ca multe medicamente oncologice) au dispărut deja din farmacii.

Este prima dată când la nivel european au lipsit amoxicilina sau paracetamolul. Acces la medicamente înseamnă disponibilitate și costuri.”, avertizează medicul.

Citiți și: Bani pentru milioane de români. Intră sumele pe card

Astfel, Tudor Ciuhodaru anunță că a depus în Parlamentul European un demers legislativ ce prevede reducerea costurilor pentru medicamente și produse biosimilare cu 50% pentru ca toți cei vulnerabili să benefieze de tratamente accesibile.

„Sănătatea se susține cu măsuri concrete. Vreau să fim tratați la Iași, București, Timisoara, Oradea, Alba Iulia la fel ca la Bruxelles. Și nu mă refer doar la tratamentul medical.

Demersul meu este legat de realizarea unei veritabile Uniuni Europene a Sănătății în care sunt asigurate pentru toți românii aceleași standarde de calitate în sănătate ca în toate statele membre.

5 obiective sunt prioritare pentru mine și le-am depus deja în Parlamentul European în calitate de primvicepreședinte al Comisiei de Sănătate. Legea Ciuhodaru reprezintă o veritabilă revoluție în politicile de sănătate ce le asigură românilor medicamente ieftine.

Concret toți românii vor beneficia de acces permanent la medicamente ieftine asigurate prin:

1. stabilirea unor standarde europene de calitate în sănătate (inclusiv de stabilirea unei liste de medicamente esențiale la nivel european);

2. reducerea/eliminarea taxelor pentru medicamentele generice;

3. o strategie unitară de producție de medicamente la nivel european. (!!!) Institutul Cantacuzino trebuie să devină un brand de țară susținut la nivel european.

4. asigurarea unei farmacii europene ,,de urgență” (producătorii vor avea obligația de a avea o rezervă strategică de medicamente de minim 10% din vânzările anuale, disponibilă la același preț, pentru a putea acoperi solicitările crescute din anumite perioade sau dificultățile de producție;

5. controlul infecțiilor nosocomiale la nivel european.

Sper să susțineți și acest demers.”, transmite medicul.

Foto principal: descriptiv

Sursă video: Facebook Tudor Ciuhodaru

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3