New Profesional Consult 930 x 122

cancer

Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer lipsesc din farmacii!

Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer lipsesc din farmacii!

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Asociația Farmaciilor Independente se plânge că lunar le lipsesc medicamente vitale din farmacii, transmite Antena3.ro.

Unul dintre motive ar fi majorarea preţurilor la energie şi gaze. Astfel că unii producători nu mai aduc astfel de medicamente la noi în țară.

Citiți și: Povestea dramatică a unui tânăr fotbalist!

Este vorba despre medicamente vitale pentru cancer mamar, renal, hepatic sau pentru afecțiunile hematologice.

„Motivul este mare parte exportul paralel, produsele fiind exportate de către distribuitori. Au acest drept să exporte către Europa cu prețuri mult mai mari decât în România”, a explicat Mihaela Paraschiv, reprezentantă a Asociației Farmaciilor Independente.

Un alt motiv care duce la dispariția medicamentelor de pe piață este taxa Clawback, spun cei de la Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Taxa Clawback a fost introdusă în România în anul 2009 ca o măsură temporară din cauza crizei economice. Autoritățile au promis de nenumărate ori că vor lua o măsură în acest sens. Din păcate, momentan nu s-a schimbat nimic.

Însă nu numai medicamentele pentru boli grave au dispărut din farmacii. Chiar și banalele antitermice sau chiar siropuri de tuse pentru copii se găsesc cu greu sau au acum un preț mult mai mare!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90