Donaris 930 x 122

gripa

Medicii avertizează: Gripa, mai periculoasă ca oricând!

Medicii vin cu un nou semnal de alarmă, de data aceasta referitor la virusul gripal.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Specialiștii avertizează că, în această toamnă, gripa ar putea fi cea mai gravă din ultimii ani. Mai mult decât atât, și sezonul acesteia va dura mai mult decât oricând, notează Antena 3.

„Întoarcerea la normalitate înseamnă că oamenii interacționează și înseamnă că ne întoarcem la sezoanele de gripă despre care am uitat în aceste ani. Vă aduc aminte că în anii dinainte de pandemie am avut și momente grele, chiar de epidemie, și au fost foarte multe cazuri severe de gripă. 

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

Nu trebuie să intrăm în panică, însă discutăm despre modalitatea în care putem preveni sau cum putem să ne pregătim pentru acest sezon care va veni în aproximativ o lună. 

Putem spune că și în momentul de față există cazuri izolate de gripă. Sunt extrem de rare, însă există. 

Acest sezon de gripă va fi, foarte probabil, un sezon care va ține până în luna aprilie, așa cum s-a întâmplat în mulți ani înainte de pandemie. Și, în plus, nu uitați că în timpul pandemiei oamenii nu s-au infectat decât într-o măsură foarte mică cu gripă și atunci este clar că nu au protecție”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist, la Antena 3.

UN VIRUS GRIPAL AGRESIV – CE TREBUIE FĂCUT

„Este clar că vorbim de vaccinare, așa cum vorbim în fiecare an înainte de sezonul gripal, și de măsurile pe care le am învățat cu toții în cei trei ani de pandemie.  

În acești ani au fost elemente care au dus la dezechilibrarea sistemului imunitar. În momentul în care nu a existat circulație pentru virusurile gripale, în condițiile în care oamenii s-au îmbolnăvit și au făcut forme severe de infecție cu SARS CoV 2, este o probabilitate mai mare de a face o formă mai gravă de gripă.

Mai mult decât atât, nu putem să ne dăm seama înainte de sezonul gripal ce va fi în acel moment. Este posibil să fie un virus gripal care să fie mai agresiv, așa cum s-a întâmplat în anii dinaintea pandemiei. 

Trebuie să plecăm de la ideea că sigur vom avea un sezon care va presupune cazuri severe. Dar cred că trebuie să fim prudenți și să luăm lucrurile ca atare”, a mai declarat medicul infecționist. 

Foto descriptiv: Digi24

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3