Kaia 930 x 120

cod portocaliu arges

Meteorologii, în alertă! Vreme extremă pentru această perioadă! Va fi din ce în ce mai rău

Meteorologii, în alertă! Vreme extremă pentru această perioadă! Va fi din ce în ce mai rău

Citiți și: Anul fără toamnă: Temperaturi ireale: Se întâmplă ceva total neobișnuit

Valul de căldură va continua să se intensifice, anunță meteorologii.

Vor fi afectate regiunile Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și sudul Transilvaniei.

Citiți și: Vremea o ia razna total! Anunțul făcut azi ridică semne de întrebare

În aceste zone, se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă a anului, cu maxime situate între 33 și 38 de grade Celsius.

Izolat, temperaturile pot atinge chiar și 39 de grade Celsius.

Aceste condiții vor aduce caniculă și un disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.

Local, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime situate în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Valul de căldură va persista și se va extinde în zilele următoare, intensificându-se și afectând tot mai multe regiuni din țară.

Vremea astăzi

Astăzi, valul de căldură va persista în vestul, sudul, centrul și sud-estul țării, cu o intensificare accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și jumătatea de vest a Munteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 39 de grade Celsius, cu un disconfort termic accentuat în vest, sud și sud-est, unde ITU va depăși 80 de unități.

Meteorologii, în alertă! Vreme extremă pentru această perioadă! Va fi din ce în ce mai rău

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în Carpații Orientali, pe arii restrânse în Moldova și izolat în restul zonelor montane, Transilvania, Muntenia și Dobrogea.

Vor exista condiții pentru grindină și cantități semnificative de apă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în nord-estul teritoriului, unde rafalele pot ajunge la 45-55 km/h.

Vremea mâine

Valul de căldură va continua să persiste, afectând în special Banatul, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și Crișana.

Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius, cu un disconfort termic accentuat și ITU depășind 80 de unități.

Nopțile vor rămâne tropicale, cu minime în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

În zilele următoare, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice, afectând și mai multe regiuni din țară.

Se recomandă populației să ia măsuri de protecție împotriva caniculei, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător.

Foto articol: Facebook/Meteoplus

Foto prncipal: Descriptiv/stirileprotv.ro

Eurial 555 x222
eurial 570×90