930×122 CAPRA 5

Pitesti

Mii de profesori au ieșit în stradă! Așa ceva nu s-a mai văzut în Pitești!

Update 11:15: Mii de profesori au ieșit în stradă! Așa ceva nu s-a mai văzut în Pitești!

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

 

Cadrele didactice au ajuns în Piața Milea

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

 

Știrea inițială: La această oră a început protestul cadrelor didactice în municipiul Pitești.

Aceștia au plecat în marș de la sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Traficul este blocat, în zonă fiind și polițiști.

 

Cadrele didactice se îndreaptă spre Piața Vasile Milea.

Până la ora 13, aproximativ 3000 de angajați din sistemul de învățământ argeșean sunt așteptați la protest, potrivit organizatorilor.

Greva generală a profesorilor este în a doua săptămână, după negocieri eșuate între Guvern și sindicaliști.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Cristina C spune:

    Pai sa primească măriri însă după o evaluare pentru ca unii au ajuns din întâmplare la catedra și dacă nu iau peste nota 8 sa fie dati afara din sistem Pt ca ei raspund parțial de educația copiilor noștri. Sa fie evaluați ca cei care lucrează in privat.

  • . spune:

    Singura solutie, inca o revolutie. Sa vina Dragnea sa faca salariile profesorilor asa cum a facut salariile medicilor cand a fost premier.

  • ION spune:

    de ce nu veniti si dvs la examene , poate luati o notă mai mare si luati locul unui astfel de profesor. Țara are nevoie de oameni bine pregătiti, noi avem nevoie de astfel de oameni, problema este unde ii găsești cum ii motivezi și cu ce-i plătești. Cam toți spun că profesorii sunt plătiti degeaba, atunci de ce nu se inghesuie lumea să devină profesor ? Facultătile așteaptă elevi pe care să-i pregătească. La catedre ajung și profesori slab pregătiți din cauza politicului și din cauză că nimeni nu își dorește acel post aruncat într-o localitate fără perspective , cu elevi de etnie ( super cuminți cu părinți unul și unul). La școlile bune nu fac carte pt că profesorii sunt obisiți de meditații + iar unii dintre profesori il vor pe elev la meditație, la școlile slabe ai vrea să lucrezi dar nu ai cu cine.

  • Prometeu spune:

    Am auzit ca au scandat „Jos Guvernul”. Hai nu zău….Tocmai voi?

    Cea mai puturoasa rasă de intelectuali. Și șpăgari. Vacante grămadă, banchete gratis, cadouri grase de diverse ocazii, primesc și bani de ziua lor de naștere sau sfârșit de an (astea ultimele doua e regula generala la invatatoare).
    …..plus meditații, care dau.

    Guvernul:
    – sa le crească nr de ore la 30-40 săptămânal, ca la tot romanul. Cam 40 % cred ca pleacă acasă definitiv. HORECA ii așteaptă.
    – 21-25 zile de concediu anual ATAT, nu golaneala actuala cu o vara „pe tușă” dar plătită, ca toate vacantele. Eu trag de niște zile de concediu tot anul și ca mine sunt milioane de români intelectuali.

  • Iuliana spune:

    E bine că aveți și 21-25 zile de concediu. Și salariul bun .
    Noi mergem în activitate și pregătim tot ce trebuie . De câte ori ați zugrăvit,ați pictat pereții sau ați făcut curățenie la locul dumneavoastră de muncă? Noi da. Zilnic chiar. Câte ați cumpărat din salariul dumneavoastră pentru a vă desfășura activitatea la jobul pe care il aveți? (Noi facem asta zilnic,din obișnuință,fără a calcula).
    Nu aveți cunoștințe în domeniul acesta și nu trebuie să-i băgați pe toți în aceeași oală.
    Pentru că da, in învățământ se și muncește pe lângă sarcinile din fișa postului. E a doua casă,iar cei care procedează ca mine știu deja.
    In zilele de vară,când lumea își lua concediu stăteam la școală și până la ora 19 și pictam pereții,după ce am dat o lavabilă albă și renovam mobilierul(că nu sunt bani pentru altul nou). Și uite așa , după 26 de ani de activitate la catedră , toate gradele obținute ,examene riguroase , alerg între cursuri on-line sau fizice, pentru perfectuonare, între activitățile care trebuie să le fac acasă și la școală și încă un job pentru a întreține familia decent. Absolventă de Școală Normală, apoi Facultate și Master, cam 19 ani de studiu.
    Și toți puneți întrebarea de ce nu plecăm?
    Că avem vacanțe….tot voi răspundeți.
    Pai să vă spun că jobul Nr 2 e platit dublu și sunt în vacanță mereu ,la ei. E un sistem MLM și lucrezi ,printre picături, când vrei.Si munca e răsplătită.
    Însă satisfacțiile cele mai mari le am atunci ,când elevul meu face progrese, când văd că reușesc să fac ceva bun pentru el, când dimineața elevii mă așteaptă și mă îmbrățișează și oricât de tristă as fi nu am cum sa nu le zâmbesc, nu am cum să nu le ascult problemele și temerile. E a doua familie pe care nu o părăsesc și nimeni nu mă poate obliga sa renunț. Însă cu vocație și cu recompense sufletești nu-mi pot ajuta și familia. Pentru că nu pot ,la nesfârșit să am două joburi și programul meu de somn sa fie 5-6 ore pe noapte.
    Așa că, va rog ,nu limitați totul la 20 de ore de muncă pe săptămână.
    Nu mai socotiți activitatea drept concediu!
    Nu mai băgați toți profesorii în aceeași oală ( fiecare domeniu are și uscaturi)
    Nu generalizați când faceți afirmații!
    Puteti spune….doar unii. Că-i adevărat! Unii sunt in grevă de la începutul anului,pentru că nu aveau ce să caute la catedră. Însă din lipsă de personal calificat intra in sistem și cei care nu trebuie sa fie la catedră.
    Învățământul e distrus,pas cu pas,de 25 de ani.
    Curând ne vor opera medici citind din cărți etapele. Să văd ce curaj o sa aveți să vă lăsați pe mana lor.
    Va vor apăra și judeca oameni care habar nu au de legi.
    Vă vor opri în trafic polițai care vă vor amenda pe nedrept.
    Căci totul pleacă de la educație. Nu te învață oameni capabili….produsul finit e zero.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90