930 x122 grota rece

educatie

Minicampus ca-n Dubai! Educație la superlativ în Argeș

Minicampus ca-n Dubai! Educație la superlativ în Argeș

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Concept inedit de educație în Argeș!

Ionuț Deaconu, un profesor de engleză din Pitești, are planuri ambițioase. Odată puse în aplicare, vor revoluționa educația din Argeș.

Citiți și: Schimbare importantă în școli!

Prof. Engleză, Ionuț Deaconu

S-a reîntors în 2019 din Dubai, unde a lucrat la o școală privată și de unde a acumulat noțiuni care oferă o altă viziune conceptului educațional.

Profesorul vrea să facă o unitate de învățământ în Moșoaia, la 10 km de Pitești. Și să pună în aplicare tot ce a învățat.

În Pitești, Ionuț Deaconu a înființat deja, încă de când s-a întors din Dubai, un centru de învățare a limbilor străine – Wings Education Romania- . Astfel, nu va fi la o primă experiență de acest gen.

Planuri ambițioase

Ionuț Deaconu a cumpărat un teren în Moșoaia, acolo unde urmează să se materializeze viziunea sa.

Din banii câștigați pe munca actuală, profesorul vrea să finanțeze un minicampus. Va cuprinde o școală generală, teren de sport, laboratoare, dar și alte spații de activități.

Profesorul își dorește ca școala sa să aibă un climat cât mai pozitiv.

,,Va exista și o sală unde să studieze, probabil la bibliotecă, o sală de festivități unde copiii să se manifeste artistic, fie că vor să facă teatru sau să cânte, lucruri care să le facă plăcere.

Și niște mici ateliere, vreau să implic și niște cluburi de gătit, de electronică, grădinărit, lucruri care să le facă plăcere și să aibă un rezultat în viață.”, declara Ionuț Deaconu pentru publicația Libertatea.

Minicampus ca-n Dubai! Educație la superlativ în Argeș

Profesorul își mai dorește să includă un curs de antreprenoriat, educație financiară, dar și activități cu meșteri din zonă, care să le facă plăcere copiilor și care să-i pregătească pentru viață.

Cu alte cuvinte, după modelul sistemului din Dubai, școala ar urma să abordeze o paletă largă de activități care să întregească actul educațional.

,,Prin ce se va deosebi de restul școlilor?

Prin seriozitate, disciplină, performanță.

Niciun elev nu va fi lăsat să rămână cu materia neasimilată”, declară profesorul pentru ePitești.

Pas cu pas

Probabil va mai dura ceva timp până când această școală va deveni realitate.

Însă, la fel cum a fost și cu centrul de învățare a limbilor străine – Wings EDUCATION Romania -, înființat de profesor, tot pas cu pas, este o certitudine că elevii din Argeș vor avea uriașa oportunitate să învețe într-o astfel de școală ideală.

Momentan, proiectul este la stadiul în care are nevoie de fonduri (europene sau guvernamentale) și de un expert în accesarea acestora sau de un investitor serios.

Locul unde urmează să fie amplasată școala

Doar costurile proiectului realizat de arhitect, proces deja demarat, se ridică undeva la 70.000 de euro.

Profesorul invită și părinții să îi fie alături în acest demers:

,,Pas cu pas, cu ceea ce lucrez, cu munca mea, și cu speranța că și alți părinți vor veni alături de mine.

Voi continua negreșit până când voi concretiza acest proiect”, mai declară Ionuț Deaconu pentru sursa citată.

Profesorul promite că va persevera până își va atinge țelul, fiind ambiționat de un puternic crez, acela că ,,nu există o investiție mai bună decât în educația propriilor noștri copii”.

Pentru cine este interesat să se alăture proiectului, profesorul Ionuț Deaconu poate fi contactat pe e-mail la adresa i.v.deaconu@gmail.com și la numărul de telefon ,,0771424619″.

Foto principal: libertatea.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90