NOR CURIER 930X122

ministerul apărării naționale

Ministerul Apărării, decizie importantă în plin război

Ministerul Apărării dorește să modernizeze centrul de operațiuni din București, a cărui construcție a fost finalizată în anul 1983.

Citiți și: Ne pregătim de război?

Astfel că, în cazul unui eventual război, în acest centru ar funcționa Consiliul Suprem de Apărare (CSAT).

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Ministerul Apărării Naționale a lansat o licitație în acest sens, scrie Profit.ro.

CONTRACT CLASIFICAT CA SECRET DE STAT

Prin această licitație, Ministerul Apărării Naționale va atribui un contract de proiectare și execuție de lucrări de construcții și instalații în cazarma 3041 din Capitală. Conform aceleiași surse, acest contract este clasificat drept secret de stat.

Valoarea totală a investiției este de 40,66 milioane de lei plus TVA, 48,38 milioane de lei cu tot cu taxă.

Termenul limită de primire a ofertelor este 12 august, iar intenția de a participa trebuie anunțată până pe data de 2 mai, mai scrie sursa anterior citată.

„În conformitate cu H.G. 585/2002, pentru a participa la procedura de atribuire, operatorii economici interesați adresează ORNISS o cerere pentru eliberarea autorizației de securitate industrială – Anexa nr. 24, la care vor anexa chestionarele de securitate industrială – Anexa nr. 25. Operatorii economici vor transmite autorității contractante, până în data de 02.05.2022, dovada înaintării către ORNISS a chestionarelor de securitate.

După acest termen nu se mai acceptă primirea niciunui document în vederea obținerii avizului de securitate. Acest termen este condiționat de procedura de obținere a autorizației de securitate (inclusiv acreditarea/deținerea a cel puțin unui sistem informatic (PPSIC și SIC) pentru nivelul secret)”, se arată în documentația de atribuire.

Având în vedere că lucrările sunt vechi, în nota de fundamentare a hotărârii de Guvern de reaprobare din 2019 se arată că ”scopul acestui proiect de investiție imobiliară este modernizarea spațiilor unde își va desfășura activitatea Consiliul Suprem de Apărare al Țării în situații de criză sau război.”

Subiectul pe larg, AICI.

Sursă: Profit.ro

Foto descriptiv: Facebook Ministerul Apărării Naționale

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90