930×122 CAPRA 5

simona bucura oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu – în dialog european la Bruxelles

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu în dialog european la Bruxelles

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Întâlnirea importantă a ministrului muncii român la Bruxelles

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit cu Johannes Rauch. Acesta este ministrul Federal al Afacerilor Sociale din Austria, în cadrul Reuniunii EPSCO desfășurată la Bruxelles.

Această întâlnire subliniază rolul României în discuțiile la nivel european privind politica socială și de muncă.

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

 

Reuniunea EPSCO – Un forum pentru dezbateri Sociale și de Muncă

Reuniunea EPSCO a fost prezidată de Nicolas Schmit, Comisarul European pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale.

În centrul dezbaterilor s-au aflat teme esențiale. Teme precum Directiva europeană pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pe platforme digitale. Totodată, dialogul social european, cadrul de guvernanță economică sau telemunca și dreptul la deconectare.

 

România în contextul reformelor Sociale și de Muncă

În dialogul cu Comisarul Nicolas Schmit, Ministrul Simona Bucura Oprescu a subliniat reformele curente din domeniul social și de muncă derulate în România.

Țara noastră își reafirmă susținerea și angajamentul pentru implementarea măsurilor concrete de îmbunătățire a condițiilor de muncă. România colaborează constant cu partenerii sociali pentru atingerea acestui obiectiv.

Importanța cooperării și dialogului la nivel european

Întâlnirea dintre Ministrul Muncii din România și omologul său austriac, precum și discuțiile cu Comisarul European pentru Locuri de Muncă, reflectă importanța cooperării și a dialogului la nivel european.

Acest schimb de idei și bune practici contribuie la consolidarea politicilor sociale și a condițiilor de muncă în întreaga Uniune Europeană.

Prezența activă și contribuția României la Reuniunea EPSCO de la Bruxelles marchează un pas important în promovarea și susținerea reformelor sociale și de muncă la nivel european. Prin dialogul constructiv și schimbul de experiențe, România își asumă un rol activ în modelarea viitorului politicilor de muncă și sociale în contextul Uniunii Europene.

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu în dialog european la Bruxelles

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90