930 x122 grota rece

simona bucura oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vizită importantă la Bruxelles

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vizită importantă la Bruxelles

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Comunicat de presă PSD Argeș

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu Joost Korte, director general al Directoratului General pentru Ocupare, Servicii Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene.

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

TEME DE  DISCUȚIE

Temele de discuție au vizat reforma serviciului public de ocupare, reforma sistemului de îngrijire pe termen lung și consolidarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

“Vom face din politicile de ocupare o prioritate a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Aici avem în vedere și integrarea Ministerului Educației și a tuturor actorilor – sindicate și patronate – în acest proces.

Nu văd ANOFM doar ca pe o Agenție de plăți, ci ca pe cel mai important jucător pentru creșterea gradului de ocupare pe piața muncii și adecvarea competențelor și abilităților persoanelor în căutarea unui loc de muncă la nevoile angajatorilor”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Pe de altă parte, reforma în domeniul asistenței sociale impune și o creștere a capacității Inspecției Sociale și a statutului inspectorilor sociali.

“Pentru asta avem nevoie de formare pentru inspectorii sociali, mărirea numărului de asistenți sociali, creșterea resurselor logistice și de echipamente pentru aceștia, finanțarea unor registre actualizate ale furnizorilor de servicii sociale și beneficiarilor de asistență socială și implementarea unui mecanism național de petiții pentru asistență și servicii sociale.

Întregul sistem de îngrijire pentru vârstnici trebuie întărit atât prin servicii de îngrijire la domiciliu, cât și prin centre de zi adaptate nevoilor, dar și cămine pentru vârstnici.”, a subliniat ministrul Simona Bucura-Oprescu care a mai declarat că “situațiile grave din ultima vreme pe care le cunoaștem cu toții sunt în zona persoanelor cu dizabilități.

Acționăm ferm pentru ca acestea să nu se mai repete. Pentru persoanele cu dizabilități finanțarea pe care o solicităm este pentru locuințe în comunitate.”.

În urma întâlnirii s-a convenit ca directorul general Joost Korte să efectueze o vizită oficială în România la finalul lunii noiembrie a anului în curs.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Prometei spune:

    Si analizate inclusiv condițiile de acordare a gradului de handicap. O reforma în domeniul este absolut necesara. Dar altceva vreau sa spun, deși nu e tema articolului dar nu mai pot, deja îmi vine sa „urlu” de povestea asta cu Schengen, cât de persecutați suntem „vai Doamne” noi și vecinii bulgari de „sfidatorii austrieci”.

    Acum o zi am întrat în tara pe la Ruse. În ambele tari, Bulgaria și România vămi oribile ca aspect și o dezordine nesimțirita de ambele părți. O dugheana din care te așteptai sa se vândă gogoși servea la noi drept casa de schimb valutar, la ei la fel, un „aer” de indolenta nationala plutea pretutindeni.
    Comisiile alea internaționale nu vin sa vadă și cum se prezintă actualele vămi ce le vrem desfiintate? Dincolo de siguranța fata de migratie? Ba da !!!!
    Gunoaie pretutindeni, placa pe care scria la mijloc de pod ROMANIA cam obosita, garduri ruginite, buruieni în ambele părți stânga dreapta și un Petrom minuscul în care ne-am înghesuit toți sa luam o apa rece după vreo 200 de km de drum dinspre Sofia sau litoral si cu foarte puține terase. Nu mai amintesc si de wc-ul local romanesc și extrem de bine echipat …. e o ironie….. Ba nici POS-ul nu mergea la benzinarie, deci dacă nu aveai bani în portofel, nema plinul. Hotelul vecin în faliment. Flamanzi, după drum, 10 zile în care am visat o ciorba romaneasca, asa m-a întâmpinat tara mea…..și mi-au dat lacrimile.

    Rog blazoanele voastre care călătoresc doar cu avionul, puneti-va fundul si-n mașini și verificați afirmația mea în TOATE vămile. De la președinție pana la guvern, parlament, cj-uri și primarii. Și abia apoi sa aveți pretenții pentru tara pe care o reprezentați de eliminat vama si sa fim la masa celor civilizati.
    Deocamdată NU meritam SCHENGEN.
    P.S. Lângă masina mea, la plata taxa pod, una de Germania și alta de Franța. Șoferii se uitau scârbiți în jur. Foarte frumos…..

  • Pometeu spune:

    Prometeu, nu Prometei. Scuze. Am scris nervoasa.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90