New Profesional Consult 930 x 122

japonia

Ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei. Acord decisiv!

Ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei. Acord decisiv!

Citiți și: 190 de muncitori fără forme legale depistați pe șantierul autostrăzii!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Japoniei în România, Takashi Katae.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, numită președinte al Organizației Femeilor Social Democrate la nivel național  

Pentru a discuta cooperarea în domeniul protecției drepturilor angajaților și stimularea ocupării tinerilor pe piața muncii.

S-au abordat măsuri pentru îmbunătățirea competențelor angajaților, în special în contextul tranziției digitale și verzi.

Ministrul a exprimat deschiderea României pentru a învăța din practicile japoneze și pentru a crește investițiile japoneze în țară.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei. Acord decisiv!

Un accent deosebit a fost pus pe demararea unui Acord de securitate socială între cele două țări.

Ca parte a implementării Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia, semnat în martie 2023.

Acest parteneriat vizează colaborarea în domenii precum securitatea, economia, schimburile culturale și științifice.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale:

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa domnul Takashi Katae, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România.

Discuțiile dintre ministrul Simona Bucura-Oprescu și E.S. Takashi Katae au vizat cooperarea în domeniul protecției drepturilor angajaților din cele două țări, stimularea ocupării tinerilor pe piața muncii, precum și măsuri de îmbunătățire a competențelor angajaților și dobândirea altora noi în contextul tranziției digitale și verzi.

”Avem toată deschiderea pentru o cooperare benefică ambelor țări, astfel încât drepturile angajaților să fie protejate și recunoscute. Ne dorim să învățăm din bunele practici din Japonia, precum și să sprijinim creșterea investițiilor nipone în România. Întâlnirea de astăzi este un bun început pentru o cooperare în domeniul muncii și securității sociale pe care o putem face excelentă împreună. În acest sens ne dorim să demarăm procedurile necesare pentru realizarea unui Acord de securitate socială între cele două țări. Cooperarea dintre serviciile publice de ocupare din România și Japonia reprezintă, în acest sens, un prim pas important”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Întâlnirea de astăzi a vizat punerea în practică în domeniul muncii și securității sociale a prevederilor Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia semnat la 7 martie 2023.

Parteneriatul bilateral se concretizează prin cooperarea dintre România și Japonia în trei domenii principale: dialog politico-securitar, cooperare economică, schimburi culturale, științifice, tehnologice, dar și în domeniile cercetare și dezvoltare.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe Facebook, AICI.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90