930 x122 grota rece

mioveni

Mioveni: Campania de depistare a leziunilor de col uterin, un real succes!

Miercuri, 20 octombrie, 71 de femei au fost testate gratuit cu teste Babeș Papanicolau și HPV, în cadrul celei de-a doua etape a programului de depistare a leziunilor de col uterin, ce se desfășoară la Mioveni.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Reamintim că săptămâna trecută, alte 81 de femei au beneficiat de aceste testări.

Citiți și: Concert de mare clasă! Vedete de renume vor urca pe scenă!

Programul s-a adresat femeilor din Mioveni, în special celor din categoriile vulnerabile, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar testările s-au efectuat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

Asistenţa medicală fost asigurată de personal calificat de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”(INSMC).

Programul este finanțat din fonduri europene și este implementat de INSMC, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate și Primăria orașului Mioveni.

Din cauza valului 4 al pandemiei și a situației actuale, cea de-a treia etapă de testare va avea loc în luna noiembrie.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90