930 x122 grota rece

mioveni

Mioveni: Sute de femei au beneficiat gratuit de teste Papanicolau și HPV

Și în luna decembrie, 59 de femei au fost testate gratuit cu teste Babeș Papanicolau și HPV, în cadrul celei de-a patra etape a programului de depistare a leziunilor de col uterin, ce s-a desfășurat la Mioveni.

Citiți și: Ofertă incredibilă pentru elevii care dau Bac-ul! E gratis!

În cadrul campaniilor organizate în septembrie, octombrie și noiembrie, alte 221 de femei au beneficiat de aceste testări.

Programul s-a adresat femeilor din Mioveni, în special celor din categoriile vulnerabile, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar testările s-au efectuat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Asistenţa medicală fost asigurată de personal calificat de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”(INSMC).

Citiți și: Mioveniul și-a votat bugetul: Peste 42 milioane € de cheltuit

Reamintim că proiectul este finanțat din fonduri europene și este implementat de INSMC, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate și Primăria orașului Mioveni.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA