930×122 CAPRA 5

incendiu

Misterul incendiului și stranii coincindențe de la Restaurantul ”La Butoaie”

Misterul incendiului și stranii coincindențe de la Restaurantul ”La Butoaie”

Citiți și: Un Mercedes s-a făcut scrum pe Autostrada București – Pitești!

Incendiul în care a fost mistuit restaurantul „La Butoaie” a răscolit amintirile celor mai vârstnici dintre piteșteni. Se știe că localul a fost ridicat pe locul fostei fabrici de butoaie. De aici provenea și denumirea unității de alimentație publică.

Stranie coincidență

Dincolo de explicațiile de ordin tehnic, rezultate în urma anchetei, există și o altă latură. Cea a stranilor coincidențe. Există mărturii despre un incendiu asemenător. A avut loc cândva, în vechime. Și ar fi transformat în cenușă o parte importantă a fabricii. Ar fi avut loc tot vara. Și nu s-ar fi înregistrat decât pagube materiale. Fără victime. Exact ca cazul de față!

Citiți și: Argeș: Incendiu în gospodărie: Două autoturisme și o anexă – în flăcări

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu celebrul restaurant care a luat foc

Istorisirea unui actor

Fosta mare glorie a cinematrografiei românești, Sebastian Papaiani a vorbit despre fabrica de butoaie. Familia cunocutului actor locuia în vecinătatea unității de producție.

Copil fiind, viitorul interpret din filmul „Păcală”, sărea gardul. Și se ascundea după stivele de butoaie, jucându-se cu alți puștani. Ba chiar o dată a adormit într-un butoi, a povestit actorul la bătrânețe. Tot el a fost dintre cei care a vorbit despre un incendiu la fabrică.

Recuperare

Mai pragmatici, patronii restaurantului, nu cred în predestinare. Se gândesc mai puțin la istoria locului. Și mai mult la prezent. Și mai ales la viitor. În ciuda faptului că salonul localului a fost mistuit de flăcări, iar clădirea grav avariată. Unele lucruri au fost recuperate, fiind curățate de funingine.

 

Misterul incendiului și stranii coincindențe de la Restaurantul ”La Butoaie”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90