New Profesional Consult 930 x 122

mobilizare

Mobilizare exemplară în Argeș, pentru ajutorarea unui grup de refugiați din Ucraina

Mai mulți rezidenți permanenți din Odesa, Ucraina, au rămas pe autostrada A1, în județul Argeș, după ce mașinile cu care călătoreau au suferit defecțiuni.

Citiți și: Lege pentru mobilizare la război!

Aceștia se deplasau dinspre Odesa spre Germania.

Citiți și: Adunare publică de amploare în Argeş

Din grup făceau parte și patru copii. Pentru a le rezolva problema, atât autoritățile locale, cât și mai mulți argeșeni s-au mobilizat exemplar.

„Ajutor nesperat primit de un grup de rezidenți permanenți din Odesa, Ucraina, după ce a întâmpinat probleme la unul dintre autoturisme, pe A1, județul Argeș.

Totul a început ieri, după miezul nopții, când colegii de la Poliția Autostrăzii au fost apelați dintr-o stație peco de pe A1.
Aceștia au fost solicitați pentru sprijinirea în rezolvarea unei probleme tehnice la unul dintre cele două autoturisme cu care grupul, în componența căruia erau și patru micuți, se deplasa dinspre Odesa spre Germania.

AUTORITĂȚILE AU FĂCUT ECHIPĂ CU LOCALNICII

Erau înfrigurați, căutau un adăpost și să rezolve cât mai repede problema la mașină.
Polițiștii au reușit în scurt timp găsirea unui ajutor de la Secției de Drumuri Naționale Căteasca, oferind adăpost unde să se odihnească până la rezolvarea problemelor și tractarea autoturismului până la un sediul SDN din Căteasca.
Personalul de la SDN Căteasca a avut grijă de ei, iar pe parcursul zilei au venit în sprijin și câțiva localnici.

Pompierii argeșeni, prin CJCCI Argeș, au întreprins demersuri de a găsi în platforma de ajutor umanitar (https://bit.ly/3K1mb3s) serviciile necesare pe teritoriul județului Argeș, dar din păcate nu au fost identificate persoane fizice/juridice/ONG-uri care să furnizeze servicii de traducere, transport auto și service auto.
Căutarea a continuat și în rândul celor care ar putea ajuta și astfel s-a obținut sprijinul necesar.

Ne-am bucurat să observăm că în căutările noastre fiecare persoană la care apelam încerca să găsească o soluție.
În scurt timp am reușit să avem soluția la fiecare problemă: o doamnă care să ajute la o comunicare mult mai facilă – vorbitor de limbă ucraineană și română, transport cu o platformă auto, un service auto, un depozit de piese și doi operatori economici din sectorul alimentație publică, care să le asigure masa caldă până la continuarea drumului.

Totul a mers „ca pe roate” și după ora 19:00 grupul și-a reluat deplasarea.

O muncă de echipă excelentă, pornind de la instituțiile statului și până la societatea civilă, toți fiind uniți de umanitate față de acești oameni nevinovați.

Vă mulțumim tuturor pentru implicare și mărturisim, din cele spuse de grup, că un asemenea ajutor nu credeau că poate venii din partea noastră, a românilor.”, transmite ISU Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3