930×122 CAPRA 5

variola mimuței

Molima care a speriat lumea, tot mai aproape de România

Molima care a speriat lumea este tot mai aproape de România. Virusul a ajuns la graniță.

Primul caz de variola maimuței a fost înregistrat în Ungaria.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut declarații în legătură cu acest subiect.

Acesta spune că nu are nicio relevanță că a apărut un caz de variola maimuței la graniță.

„Virusul nu trece granița. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a reacţionat şeful de la Sănătate, joi, după primul caz de variola maimuţei în Ungaria.

„Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. 

Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor”, a adăugat medicul Rafila.

Totodată, în acest context, ministrul Rafila a declarat că România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit.

„Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că pentru un contact e necesară administrarea a două doze”, a declarat acesta.

Foto descriptiv: Digi24

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90