Donaris 930 x 122

Christian Ciocan

Neînțelegeri! Agenții de la „Locală” sa nu mai fie numiți polițiști!

Neînțelegeri! Agenții de la „Locală” sa nu mai fie numiți polițiști!

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Fostul comisar-şef şi actual purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, Christian Ciocan, a transmis un comunicat referitor la activitatea de rebranduire a Poliţiei Române, subliniind că există o confuzie în prezent între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională.

El a propus şi schimbarea denumirii celor două instituţii, în sensul ca angajaţii uneia din cele două instituţii să nu mai fie numiţi poliţişti.

Citiți și: Parcări ca la Pitești în toată țara nu găsești sau când ai Porsche și te crezi Dumnezeu

Christian Ciocan a dat ca exemplu Spania

Poliţia statală se numeşte Guardia Civil, iar Poliţia Locală are aceeaşi denumire ca şi în România.

Ciocan a arătat că angajaţii Poliţiei Locale nu ar fi absolvenţi ai unor şcoli de profil și că profesia de poliţist local nu e trecută în nomenclatorul profesiilor.

De cealaltă parte, sindicaliștii Meridian (reprezentanți ai polițiștilor locali) resping inițiativa colegilor din MAI.

Într-un comunicat transmis de Meridian se menționează că afirmaţiile lui Christian Ciocan „nu au la bază nicio urmă de adevăr”.

În acest sens trebuie arătat că poliţiştii locali sunt pregătiţi şi trebuie să absolve cursurile efectuate în cadrul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului de Interne, conform prevederilor art. 18 din Legea nr. 155/2010, iar profesia de poliţist local este prevăzută în Codul Ocupaţiilor din România, având codul 541201.

În aceeaşi ordine de idei, domnul Ciocan încearcă să aducă în atenţie şi faptul că ar exista o confuzie în ceea ce priveşte atribuţiile celor două instituţii, precum şi în rândul uniformelor purtate de către angajaţii acestora.

Trebuie subliniat că instituţiile în cauză sunt legiferate şi funcţionează în baza a două acte normative distincte respectiv, Legea nr. 218 din 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi Legea nr. 155/2010 a Poliţiei Locale, unde sunt stabilite şi reglementate în mod clar activitatea acestora.

Considerăm că încercarea de a arunca vina pentru situaţia din cadrul Poliţiei Române pe faptul că există o altă instituţie publică cu o denumire similară nu este conformă realităţii, iar problemele din cadrul Poliţiei Române sunt mai mult de natură internă, cele mai importante fiind deficitul acut de personal şi cel de logistică necesară desfăşurării activităţii”, se precizează în comunicatul transmis de sindicatul Meridian din Poliția Locală.

Sursa: g4media.ro

Foto: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

10 comentarii

  • Radu spune:

    Ciocan a greșit, corect este desființarea poliției locale. Cât mai rapid.

  • Adi spune:

    Guardia civil e militarizata are garnizoana deci e o politie militara cu multe competenta care lucreaza mult in suburbii si stau mult pe autostrazi iar politia nationala este cea care se regaseste in toate orasele apoi policia municipal sau local dar nu facem comparatie cu cei de la noi ei au alte atributiuni si competente in orase opresc in trafic absolut orice neregula dirijeaza traficul organizeaza manifestarile locale impreuna cu crucea rosie si protectia civila opresc la control dar nu intervin in scandaluri mai mult si verifica ca orasul sa functioneze dupa legile indicate in fiecare primarie de oras deci normal au mai mult de munca decat politia nationala pt ca sunt respunzatori de orice abatere si garantez ca este o mare diferenta si nu putem face comparatie cu ce este in occident pt ca in Romania nu am ajuns nici la nivelul minim de experienta .

  • florinalexxx spune:

    „absolvit cursuri”??? ce cursuri? de apă, de prășit,
    de mers cu caprele, poate… păi haideți să facem o mică analiză și să vedem cam cine este „polițist” local. majoritatea nici nu au voie (conform noilor reglementări in domeniu) să aibă permis auto. n-au decât câteva clase… despre ce vorbim???

  • NICU T. spune:

    Dacă ne trebuia neapărat o Politie Locală, trebuia sa să înființeze un Departament din cadrul Politiei Statale, din Ministerul de Interne.😏 Nu să îi facă polițiști pe Gardienii Publici. Dar în România cum banul este cautat mai mult decât mintea, așa se întâmplă.😏 Asta ne e Tradiția 😏👎

  • Mario spune:

    Nu sunt de acord cu Politia Locala. Au facut 12 clase dar poate unii dintre ei habar nu au sa citeasca si sa scrie si sunt politisti locali . Ei nu mérita sa fie numiti politisti.Politistii adevarati sunt cei Care au facut facultate, Academia de politie.Am tôt respectul pentru politia Nationala Româna! In plus politia Locala sunt slugile primariei.Nu mérita sa fie numiti politisti locali. Nu lucreaza pentru ministeru de interne.ci lucreaza pentru primarii.Ei trebuie numiti agenti paza s’au gardieni publici.Ei normal se okupa cu depozitarea gunoaielor, cu parcarile…etc Déci ei nu au ce cauta in Politia Româna. Traiasca Politia Nationala Româna !

  • Simion Voicilas spune:

    Fiecare are rolul lui, diferența ar trebui sa se vadă din rezultate.
    Poate nu e tocmai ok ca foștii Gardieni Publici să fie numiți Poliție Locală .
    Autoritățile au sperat ca astfel să le dea un avantaj in relația cu contravenienții (pt că ,
    majoritar aici se limitează competențele) dar au reușit să creeze confuzie și , judecând după salarii , și invidie(in ultimii ani am tot citit că cei de la locală câștigă mai bine decât polițiștii adevărați).
    Cert e că nu suntem mai în siguranță .
    Părerea mea e că după o mai riguroasă selecție a personalului din forțele de ordine publică ( Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală) să le crească atributiile desigur ,conform competențelor .
    Știu , limbaj de lemn, în traducere liberă selectați pe ăia care sunt in stare și unificati toate aceste structuri ierarhizarea incepând cu Poliția Locală ce nu ar trebui să tină de Primărie după părerea mea.

  • Adi spune:

    Toti comentatorii de mai sus vad ca se pricep foarte bine in materie de politie .Asa cred ei.Insa realitatea este alta.I-as intreba ce studii au ei de cer desgiintarea unei institutii infiintata prin lege organica ?.Mai mult acesti nepriceputi ar trebuie sa invete un pic de drept comunitar european si dupa aceea sa-si exprime parerile.

  • Ano nima spune:

    Ati ramas in urma rau de tot,sa nu stii e una,dar nici sa nu vrei sa te documentezi e alta,e problema ta ca esti prost de bunui si o tii pe a ta cu gardienii publici,cu babuta cu patrunjel etc. In cadrul facultatilor de drept,exista si ramura de politie locala pe care o faci 3 ani,nu faci 4 ca la drept,si este exact aceeasi materie,dupa ce dai examen de atmitere,esti trimis 3 luni la niste cursuri,tragere cu arma,etc in CENTRE MAI, voi ce comentati cam pe peste tot,sunt comentarii deplasate rau de tot care dau dovada cat de inculti sunteti. Daca tot stati toata ziua pe facebook,mai intrati si pe google si la un search potrivit te documentezi si nu mai dai dovada de prostie cand comentezi la postarile de genul

  • Boby spune:

    Citi ai facultate inteligenta rara???

  • Alex spune:

    Ano nima, cati dintre ei au facut trei ani de pregatire? Cred ca sunt catva, care au fost in politie si au plecat, in rest, studii zero. Nu ai vazut la Bucuresti cum scriau la examen? Nota zero pentru unii ca nu stiau sa scrie corec in romana.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90