930×122 POSADA 5

internare spital

Noi măsuri epidemiologice. Ce se întâmplă cu pacienții la internarea în spital

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Citiți și: Noi reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale!

Cea mai importantă măsură se referă la faptul că pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară.

„Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

Citiți și: Caravane medicale pentru zonele în care pacienții au acces mai greu la doctori

Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3