930×122 CAPRA 5

anpc

Noi obligații pentru restaurante și fast-food-uri. Sunt pentru binele clientului!

ANPC a stabilit noi modalități de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Citiți și: Decizie istorică! Toată lumea e vizată!

Astfel că, restaurantele și fast-food-urile vor fi obligate să informeze clienții despre tot ce pun în mâncare.

În acest fel, consumatorii vor ști cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă.

Citiți și: Concurența de temut a McDonald’s și KFC! Un nou fast food în Pitești

Acest lucru este reglementat printr-un ordin al președintelui ANPC, Horia Constantinescu, publicat în Monitorul Oficial, care precizează că informațiile pentru orice ingredient depășește 20 g sunt obligatorii a fi afișate pe etichete, liste meniu și site-uri, în cazul comenzii la distanță.”, precizează ANPC.

De asemenea, aceste informații trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice, lângă produs, pe un panou sau pe lista meniu.

Reglementarea va trebui să fie respectată începând cu 20 decembrie.

Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități si ingrediente pe ambalajul acestuia.

Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic.

Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural nu cumva vine din aditivi. Inițiativa acestui ordin aparține consumatorilor, pe care i-am ascultat, și a fost dezvoltată la nivelul Autorității.

Consider că nu despre curajul de a semna vorbim, ci despre responsabilitatea față de consumatori.” a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90