930×122 CUMPANA 5

angajare

Noi șanse de angajare!

Noi șanse de angajare! 2.250 lei/lună!

Citiți și: Pitești. SmartyKids își mărește echipa: „Te așteptăm!”

Ministerul Muncii a anunțat că un nou tip de subvenție va fi disponibilă din fonduri europene, pentru beneficiarii care angajează tineri, dar și a persoanelor peste 45 de ani.

Aceste programe se vor derula în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023: ”PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii” și ”PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri”, cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, conform agrointel.ro.

Citiți și: Bilete de tren gratuite pentru tineri în Europa

Banii sunt destinați angajatorilor care încadrează în muncă persoane din aceste categorii.

În cadrul proiectului PROACCES 4 sunt acordate subvenții angajatorilor care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată:

-șomeri în vârstă de peste 45 de ani

-șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale

-șomeri de lungă durată.

Cuantumul subvenției acordate este de 2.250 de lei, lunar, pe o perioadă de 12 luni, cu condiția menținerii raporturilor de muncă pe o perioadă de 18 luni de la data încadrării în muncă.

Subvenția pentru angajarea tinerilor NEETs (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională) este tot de 2.250 lei/lună.

Aceasta se acordă angajatorilor, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată. Cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Detalii puteți obține AICI.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90