NOR CURIER 930X122

cnas

Noi servicii stomatologice decontate de CNAS

Noi servicii stomatologice decontate de CNAS

Citiți și: CNAS, anunț uriaș: Persoanele neasigurate, aceleaşi drepturi ca cele asigurate

De la 1 iulie 2023, românii asigurați la CNAS vor avea dreptul la mai multe servicii stomatologice.

Astfel, detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și tomografiile dentare vor fi și ele adăugate în lista de servicii decontate de stat pentru asigurați.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

În asistența medicală dentară se introduce un nou serviciu decontat, detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.

Pe lista investigațiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă și tomografiile dentare CBCT.”, transmite CNAS.

Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății le permite asiguraților dreptul la un pachet de servicii de bază, care sunt stabilite prin contractul-cadru elaborat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Contractul-cadru elaborat de CNAS este un document care stabilește condițiile, tarifele și modalitățile de plată pentru serviciile medicale acoperite de asigurările de sănătate obligatorii.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: bistriteanul.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3