New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Noile contravenții pentru care șoferii vor primi amendă acasă! Iată lista

Noile contravenții pentru care șoferii vor primi amendă acasă! Iată lista

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un prim acord privind amenzile fără frontiere, introducând noi reguli, scrie g4media.ro.

Scopul este de a combate conducerea nesăbuită a autovehiculelor în străinătate și pentru a combate fenomenul de impunitate a șoferilor, care comit infracțiuni rutiere într-o altă țară decât țara de reședință.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Pentru a putea preveni acest lucru, noile norme vor extinde lista încălcărilor Codului rutier comise de șoferi nerezidenți, care declanșează asistență transfrontalieră și care pot duce la o amendă pentru șoferii periculoși, mai spune sursa citată.

Astfel, șoferii puteau primi amenzi amenzi acasă, până acum, dacă săvârșeau următoarele fapte în alte state europene:

– depășirea vitezei

– conducere în stare de ebrietate

– lipsa opririi autoturismului la culoarea roșie a semaforului

Legiuitorii UE au adăugat, printre alte infracțiuni:

– parcarea periculoasă,

– depășirea,

– traversarea unei linii continue

– infracțiunea de „lovire și fugă”, adică șoferul care comite o infracțiune și fuge de la locul accidentului.

Noile contravenții pentru care șoferii vor primi amendă acasă! Iată lista

Deputații europeni au în vedere proceduri de asistență mai solide între țările UE și obligația de a ajuta la găsirea persoanelor responsabile pentru infracțiuni rutiere.

Acest lucru vine ca răspuns la faptul că aproximativ 40% dintre infracțiunile rutiere transfrontaliere rămân nepedepsite.

Acordul obligă orice țară din UE să răspundă fără întârziere solicitării altui stat.

Termenul este de două luni de la strângerea tuturor informațiilor necesare.

,,De asemenea, la cererea țării în care s-a produs infracțiunea, statul UE de reședință a infractorului își poate asuma responsabilitatea pentru încasarea amenzilor rutiere, cu condiția ca acestea să depășească 70 de euro și să nu fi fost achitate, după ce au fost efectuate toate acțiunile legale.

Țara UE în care a avut loc infracțiunea rutieră va avea la dispoziție 11 luni de la data săvârșirii infracțiunii pentru a emite un avertisment de încălcare a normelor traficului rutier.”, mai notează sursa citată.

Foto: Descriptiv/ego.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Dan spune:

    nu este suficient să se comunice amenda, trebuie ca acuzații să poată contesta printr-o modalitate cât mai simplă și să se poată apara efectiv. sarcina probei să aparțină celor care dau amenzi.

  • Mircea spune:

    Este și depășirea unei linii continue; trasată de niște analfabeți , parcă special să te sanctioneze!
    sau , depășirea limitelor vitezei in localitate unde km. întregi nu-i nicio locuință;legea prevede posibilitatea extensiei prin H.Organelor locale, dar primarul și milițianul ‘zace’!
    Și cui să-i spui,că ‘zace’ și mai marii lor!

  • Andrei Vasile spune:

    lipsa dreptului la apărare și a specificării instantei competente dă libertatea la posibilitatea oricărui abuz din partea organului constatator. Or, cel puțin la noi, acest lucru este neconstitutional.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90