930 x122 grota rece

amenzi

NOILE REGULI, CĂLCATE ÎN PICIOARE. ȘOFERI DRASTIC AMENDAȚI

Noile reguli, călcate în picioare. Șoferi drastic amendați. Nu mai puțin de 17 șoferi au fost amendați în weekend, după ce au fost prinși încâlcând noile reguli, intrate în vigoare sâmbătă, 12 octombrie.

Citiți și: Mulțumești unui alt șofer în trafic? Se dă amendă usturătoare

Concret, este vorba despre utilizarea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 6.960 de lei, ne precizează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

Noile reguli au intrat în vigoare sâmbătă, 12 octombrie. Odată cu noile prevederi legale, și amenzile sunt mai mari.

Mai mult, ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Mai multe amănunte pe marginea subiectului, AICI. (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90