930 x122 grota rece

centrele ares muntenia medical hospital

NOU! DIN DECEMBRIE, CONSULTAŢII DE ARITMOLOGIE ŞI ELECTROFIZIOLOGIE PENTRU PACIENŢII CU ARITMII CARDIACE, LA CENTRELE ARES DIN MUNTENIA HOSPITAL PITEŞTI

Începând cu luna decembrie, locuitorii din județul Argeș pot beneficia de expertiza unuia dintre medicii cardiologi de elită de la noi din țară. Dr. Ion Bostan, medic primar cardiolog, cu supraspecializare în aritmologie și electrofiziologie, va acorda consultații în cadrul Centrelor ARES din Muntenia Hospital, Pitești. Dr. Ion Bostan face parte din echipa ARES, liderul cardiologiei intervenționale de la noi, cu centre supraspecializate în București, Constanța, Cluj-Napoca și Pitești.

Citiți și: Oficial! Sunt probleme în vânzarea Muntenia Hospital

În cadrul Muntenia Hospital, dr. Ion Bostan va acorda bilunar consultații de aritmologie și electrofiziologie. Aceste consultații se adresează pacienților cardiaci care suferă de diferite forme de aritmii, precum fibrilația atrială, diverse forme de tahicardie sau bradiaritmii. Dr. Bostan va efectua, de asemenea, la Pitești, intervenții de montare a unor dispozitive speciale, cum sunt defibrilatoarele sau stimulatoarele cardiace.

Aritmiile cardiace reprezintă anomalii ale sistemului electric al inimii. La pacienții care suferă de aritmii, inima bate mai repede sau mai încet decât normal și, în anumite cazuri, neregulat. O parte dintre acești pacienți vor putea ține sub control aceste afecțiuni prin tratament medicamentos, însă în anumite cazuri este nevoie de intervenții minim invazive de implantare a unor dispozitive care corectează activitatea electrică a inimii.

Citiți și: UN MEDIC DERMATOLOG DIN ITALIA OFERĂ CONSULTAȚII GRATUITE LA SPITALUL MUNTENIA

 

 

Cine are nevoie de stimulatoare cardiace?

Stimulatoarele cardiace sunt dispozitive de mici dimensiuni care pot fi implantate pentru a trata diferite tipuri de anomalii ale ritmului cardiac (bradiaritmie – ritm rar al inimii, diferite grade de bloc). Practic, când ritmul inimii este prea scăzut, aceste dispozitive transmit un curent electric la nivelul mușchiului cardiac, determinând în acest fel contracția inimii. Acest lucru asigură un circuit adecvat al sângelui în organism. În plus, aceste dispozitive ajustează ritmul inimii în raport cu nevoile organismului. În caz de efort,  ritmul cardiac este accelerat în mod normal, lucru care nu se întâmplă în anumite afecțiuni. Stimulatorul poate corecta aceste defecte.

Pacienții cu insuficiență cardiacă, boală de nod sinusal sau diferite tipuri de bloc au nevoie de stimulator cardiac.

 

 

Ce este defibrilatorul cardiac și cui se adresează?

Defibrilatorul (ICD) este un dispozitiv electronic care monitorizează permanent ritmul inimii. Atunci când detectează un ritm cardiac rapid, anormal, dispozitivul descarcă energie la nivelul mușchiului inimii, ceea ce face ca inima să revină la ritmul normal. Defibrilatorul funcționează ca un monitor care identifică ritmul anormal al inimii și aplică tratamentul corespunzător pentru a restabili bătăile normale.

În funcție de afecțiunea de care suferă pacientul, medicul cardiolog poate programa defibrilatorul pentru a îndeplini o anumită funcție. Dispozitivul poate fie să regleze prin impulsuri electrice un ritm prea rapid al inimii, fie să readucă inima la ritmul normal prin administrarea unui șoc electric, fie să stimuleze bătăile inimii, atunci când acestea sunt prea rare. Un alt rol extrem de important al defibrilatorului este să ferească pacientul de un stop cardiac, atunci când inima bate extrem de repede.

Puteți găsi mai multe informații și programări la consultațiile acordate de dr. Ion Bostan, pe www.centrele-ares.ro și la numărul de telefon 0319300.

Misiunea ARES în România este dezvoltarea invoației în cardiologie și accesul unui număr cât mai mare de români la soluții terapeutice inovatoare care conservă integritatea corporală a pacientului. Începând cu 2011, la ARES au fost efectuate mii de intervenții, dintre care 12 în premieră națională absolută și una în premieră europeană.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90