930×122 CAPRA 5

monument

NOU LA PISCUL NEGRU. CE SE CONSTRUIEȘTE

Nou la Piscul Negru. Ce se construiește. După cum v-am informat, pe Transfăgărăşan va fi amplasat un monument în cinstea tuturor celor care au construit cel mai spectaculos drum din România.

Citiți și: Important: Se vrea deschiderea celui mai spectaculos drum din România tot anul

A fost ales locul pentru amplasarea monumentului: la kilometrul 104, în parcarea de la Piscul Negru.

Citiți și: Halucinant! Un șofer a oprit să bată palma cu ursul pe Transfăgărășan

Informația este furnizată de unul dintre iniţiatorii acţiunii, Constantin Băjenaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari din Argeș. Potrivit acestuia, deja a fost turnată fundația.

Monumentul, al cărui autor este artistul piteştean Constantin Samoilă, are forma unei cruci, este făcut din metal și are o înălțime de 4 metri și o lățime de 2 metri.

Pe monument sunt sculptate scene din timpul construirii Transfăgărășanului și este scris următorul text ca omagiu pentru toți constructorii celui mai spectaculos drum din România: „Un simțământ și-un gând ne-ndeamnă/Să vă chemăm din calendare/Să vă cinstim cum cinstim sfinții/În sfânta zi de sărbătoare.”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90