930×122 CAPRA 5

gara

NOUA GARĂ A PITEŞTIULUI, APROAPE GATA

Lucrările de construire a noii gări din Piteşti sunt în curs de desfăşurare. Conform viceprimarului Cornel Ionică, deşi investiţia ar trebui finalizată în acest an, cel mai probabil lucrările se vor încheia în primele luni ale anului viitor. În afara investiției de bază, Primăria va amenaja în zonă o piaţetă şi staţii de aşteptare.

Citiți și: Atenție! Se oprește curentul în județul Argeș

Pe 28 iulie 2011, în urma evaluării şi aprobării cererii de finanţare, AM POS Transport şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA au semnat contractul de finanţare pentru ridicarea noii gări. Contractul a fost atribuit, prin licitaţie deschisă internaţională, pentru lucrările de construire asocierii de firme SC Unicon SA – Leonhard Weiss RO SRL din București, lider fiind SC Unicon SA.

Gara va avea două module (vezi schița!): unul spre cartierul „Tudor Vladimirescu”, iar celălalt – pe amplasamentul clădirii demolate a vechii gări. Cele două module vor fi legate de o pasarelă pietonală, suspendată deasupra liniilor de cale ferată. Potrivit proiectului, gara va avea spații comerciale, lifturi și scări rulante. Vor fi şase linii de cale ferată. Început în iulie 2011, proiectul avea inițial ca termen de finalizare luna februarie 2014, însă încetineala cu care vin banii europeni şi anumite proceduri greoaie de achiziţie publică au dus la întârzierea materializării acestuia.

Citiți și: Se întâmplă acum la Argeș Mall: E nebunie!

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90